Gjorde DET, för första gången IDAG!!!

Igår kväll när jag kommit hem och satt här ensam och kände hur  påfrestande dagen hade varit, plus att jag äntligen fått satt lite press på kärleken, om att jag inte klarar av situationen som den är nu,  så blev jag bara så jävla glad när Petter dök upp hit. Han är en underbar kille som jag vekrligen är superglad över att jag börjat umgås med igen.
Vissa dagar känner man att " jag är inte ett bra sällskap för mig själv idag"  och det är då man ska ha en vän som kommer över å delar kvällen eller dagen med en... Är verkligen livrädd för att trilla ner i de mörka jobbiga igen och någonstans innerst inne vet jag att jag antaligen inom kort kommer att må skit! Livet är inte en dans på röda rosor å speciellt inte vad det gäller kärleken. Den har sällan varit lycklig för min del, mer än i korta perioder, men är trött på att inte bli tagen på allvar och är även trött på att alltid hamna i skym undan.. Jag vet att jag är värd så mycket mer, men blir så blind varje gång jag trillar dit...


Så tack Petter för att du är en sån fin vän och som ställer upp!!
Jag hoppas att jag kan ställa upp för dig lika mycket som du ställer upp för mig!
Det är sånna som dig, som är riktiga vänner!
                                       ♥

*********************************************************************

Idag har jag varit på jobbet, och det var verkligen skönt att vara tillbaka även fast jag bara var borta en dag.
Känner att jobbet är en plats där jag gillar att vara på, där går tiden fort och man har roligt med både ungar och kollegor under dagens gång.

När jag var på väg hem från jobbet idag ringde Lillsörran och ville hitta på något.

Sötaste Ida, söstra-mi!


Så jag åkte hem och rastade hunden, sen slängde jag in henne och mig i bilen sen tutade vi å körde.

Vi satt och prata om allt och inget, mest om kärleken som man aldrig kan komma underfund med...
Känns otroligt skönt att ha henne så nära nu och att vi har så mycket att prata om varje gång vi ses.

När vi suttit och snackat ett tag kom vi på att man kanske skulle ta sig något att äta....
vi gick ut och kollade vad det fanns för roligt att välja på,... Thai, smörgåsbar, pizzeria och sushi...
Jag har ju aldrig beställt sushi och kände att nån gång måste ju vara den första.

Beställde massa lax å avocado. det kostad 88 kr för 10 bitar...tyckte det verkade dyrt för lite rå fisk å lite ris...men men..

Så här såg min tallrik ut..


Plus att man fick nån slags soppa som det såg ut som det låg en stor slämmboll i...
Ser du den??? Stor som fan...



Den smakade la sådär...

När jag hade ätit klart såg det ut så här



Om man ska sammanfatta min upplevelse av att käka sushi så skulle ja säga att de va spännande att provat på det...
men de är ju inget jag skulle betsälla när jag är vrålhungrig... kan inte tänka mig att möla i mig en tallrik sushi på samma sätt som man skulle kunna sluka en hamburgare.

Soppan hade jag verkligen kunnat vara utan, den såg jävkligt osmaklig ut samt att den smakade inte mumma heller..
Tyckte riste smakade konstigt, samt de där svarta algerna smakade som bända poppcorn.. eller nåt...
Sen va de inte super gott med soya till... låter ju inte som jag tyckte om detta alls, men det gjorde jag.. om jag hade fått göra det lite annorlunda, som att ha gjort några goa röror hemma som man kunde doppa fisken i istället för ingefära, de där gröna starka eller soyan. Men avocadon och laxen var jättegott!! Så de fick pluspoäng i alla fall!! hehe

Så Sushi får 3 poäng av 5 enligt mig!!

Nu har jag lånat några filmer av Lillsörran å jag har slängt mig i soffan och faktiskt tänker jag ta ett glas rött till filmen, fast än det är tisdag.

tack för idag Ida!!

Pusshajj

Det blev en vända till, till akuten!

Nu har jag precis kommit hem från Axess Akuten IGEN!

Fick ju åka in en gång till....

Satt här hemma och halvsov i soffan och väntade på att det skulle lättna upp men icke. Klockan blev två och jag var fortfarande väldigt tät och tungandad så jag ringde sjukvårdsupplysningen å de tyckte inte att jag borde vara så tät efter all medicin jag proppat i mig.
Så det var bara att sätta sig i bilen å köra in igen.

Väl inne där igen, hann jag inte ens ta en kölapp innan en dam i röd rock frågade om hon kunde hjälpa mig,. jag berättade som det var och vipps satt jag inne i ett rum och 10 min senare fick jag medicin.
Har aldrig varit med om ett sånt flyt och att man kommit in så fort!
Helt fantastiskt trevlig personal oxå som verkligen tog sig tid och förklara varför de va som det var samt lyssnade på de jag hade att säga.

När jag äntligen fick åka hem kände jag att det tungs tryck som jag haft över lungorna bara hade lättat å försvunnit, så underbart!. De va så skönt att kunna andas in och ut djupa andetag!


 Nu ska jag sova, är HELT SLUT!!!

i morgon ska jag till jobbet !! Gillar inte att vara hemma från jobbet!
Saknar alla ungarna!

Kram hejj

En morgon på Axess akuten

I går kväll kom Kallekalle ner hit, och skulle sova här tills idag. Han hade med sig hosttabletter till mig, och det var kalasbra för de fungerade bra! hostan försvann inte helt, men blev märkbart mindre.
För att vara snäll så sov jag på soffa å han i sängen, för visst hosta ja mycket i natt även fast de inte var lika mycket som natten till igår.

När jag vaknade kände jag mig tjock i halsen. Å när jag gått upp väste de bara från luftrören å ja hostade så jag spydde.
Han knappt andas emellan mina hostaatacker. Blev skrajj å ringde till sjukvårdsupplysningen och jag behövede inte ens förklara klart vad problemet var innan hon sa, åk in.

Så då åkte jag till Axess akuten på södra allegatan 6. När jag kom in så tittade alla typ på mig för jag hosta så tårarna rann och så chipade jag efter andan. Kom in direkt och fick hjälp. Det är service det, men iof inte kan man ju låta nån sitta å inte kunna andas ...

Doktorn kom in och lyssnade på min när jag andades å sa: Oj oj de här låter inte bra, jag är förvånad över att du är så lugn med tanke på hur täta dina luftvägar är. Jag sa inte så mycket utan koncentrerade mig hela tiden på att jag INTE ville hosat.  Han lovade i alla falla att jag snart skulle bli bra.

Skönt hur som helst att jag fick komma in så snabbt. Fick först dricka kortison å sen blev det till att inhalera ventoline via en sån här.



Asså man blir ju så skakis i hela kroppen man skakar till och med i ansiktet. Kände att mitt hjärta började betee sig jäkligt konstigt så jag plingade på den röda knappen å sa att jag tror mitt hjärta håller på att lägga av... å då log sjuksköterskan bara å sa, de är bara lite hjärtklappning, de är ingen fara. Det är helt normalt.
De va ju skönt att höra, jag är som en 3 åring när jag är på sjukhus å sånt, så livrädd för allt å alla, men sure, man kan itne vara tuff jämt., alla har vi våra svagheter.

Direkt när ventlinet va slut skulle jag gå till labb, å med skakiga ben gick jag dit. Kände mig rätt yr oxå.
Konstigt nog kände jag inte alls någon förbättring i luftrören, det väste fortfarande lika mycket men hostan var i alla fall borta. så jag fick luft i alla fall!!




Jag förklarade för damen som skulle ta blodprovet att jag va väldigt nålrädd men skulle verkligen försöka ligga stilla.
Allt gick jätte bra och hon var så försiktig och snäll. Inte stressad för fem öre.
Å vet ni va??  Jag fick ett klistermärke!! haha det växer jag aldrig ifrån!

På bara några minuter var mina tester klara och jag fick snart träffa läkaren igen.
Han var så himla goe, en gubbe va det hehe
Han konstaterade att det var ett rejält astmaanfall jag kom in med, och han antog att det var nån infektion i kroppen å att de satt sig i mina luftrvägar vilket ledde till min jobbiga hosta och andningsproblemen.
Han var dock inte nöjd med att jag fortfarande var jäkligt tät i luft rören trots att jag fått både kortison å ventoline.
Så han sa att han inte gillade att behöva skicka hem mig när jag fakriskt inte hade blivit bra, som han lovade första samtalet vi hade, men om de inte har gått över innan kl 14 ska jag åka in igen för ytterligare en dos med medicin!

Åkte till Apoteket och hämtade ut mina mediciner som bara kostade mig 1000:-
men tur får man väl ändå säga att de finns!


å nu ska ja försöka vila, är heeeeeeeeeeeeeeeelt slut

hoppas verkligen att jag slipper åka in en gång till...

Sol, glass, rally,hosta å försvunnen mobil!!



I fredags efter jobbet for jag & Molle in till stan för att kolla inte utbudet på utförsäljningen av dieselkläder.
Det var billigt men det fanns inte så mycket som föll mig i smaken. Gick därifrån med ett par jeans en tröja och en top.
Billigt var det i alla fall!! Efter det for jag hem, kände mig febrig och hostade massor. Gick ut på långpromenad med Akhela å sen vart det bums i säng. tror jag somnade vi fem sex tiden på kvällen. Vaknade sen på natten å då tog jag en promenad ute i friska luften. Sen sov jag vidare tills morgonen!

På lördags morgon gick jag till affären och köpte färskt bröd, sen bar jag ut min fotölj på balkongen så satt jag där och åt min frukost, å bikinin va på!
Fick en en hyfsat snygg solbränna med inte allt för mycket ränder osv...

Kände inte alls för att ligga i sängen å vara sjuk så jag for in til stan och tog en snabbfika med Peter.
Fick en kanonplats mitt i solen och det var hur skönt som helst att komma ut på stan och kolla på folk.
Blev dock lite skrajj när jag tittade bakom mig och såg ett helt gäng med Bandidos som satt och drack öl.
Min första tanke var, " shit måste ta en bild" andra sekunden kom ja på" NEJ de ska jag INTE"
Så jag snurrade runt med mobilkameran ¨åt andra hållet och tog gladerligen kort på en blå paradorkester som spelade musik så det dånade.



Efter vi fikat skulle Peter till jobbet och jag blev upphämtad av Johannes.
Skulle åka med honom och kolla dator...
Fick en del flashbacks när jag åkte med honom. Herregud, det var ju som att åka bil med Kallekalle eller Abbe, när man gick i gymnasiet. Jag säger bara: det var snabba svängar och det gick fort!

Var runt ut på bäckebol och backaplan å kollade.
Sen bara skrek min mage efter min favoritglass!!


Asså jag vet inte vad jag skulle göra om inte dessa två piller kunnat göra så jag kan käka glass!



Inge kul att vara laktosintollerant när det är soligt och varmt å man vill käka glass!!!
Men tack vare dessa piller så går de ju å äta glass, om man nu har med sig pillren!!


Åkte i alla fall sen hem och gick ut med Akehla....kände att jag hade feber å jag ville bara dra täcket över huvudet men insåg att jag inte käkat någon middag, så jag for och köpte thai mat som jag åt innan jag somnade, vid fem sex tiden igår kväll.

I morse när jag vaknade låg jag inte i sängen, tv stod på och jag hade totaldeckat på soffan.
Har vaknat hundra ggr i natt av att ja hostat. Fan va drygt, måste köpa hostmedicin.
Men när jag väl kom till Apoteket idag var det stängt.
Petter hörde av sig och vi skulle ta en kaffe, så jag stod för fikabröd!
Det blev 2 stora negerbollar och två Chokladbiskvier... men fan va äckliga dom var hahaha
Negerbollarna va goda med Chokladbiskvierna var bara för fyllda med typ smör. usch å fy!!'





En massakerad Chokladbiskvie
den va lika äcklig som den ser ut!

Satt sedan och kollade på lite bilder som Petter tagit på Akhela.'
Några av dom var riktigt fina!
Undertiden som vi kollade på bilderna på datorn låg akhela och mös vid petters stora fötter hehe





När jag kom hem satte jag mig och kollade på tvn då jag upptäckte att min mobil inte låg i fickan. Fick panik och skrev till massor av folk på msn att ringa min mobil å de ringde men den hördes inte i lägenheten så jag ut fort som fan för att jogga runt den senaste promenade jag tog med Akhela. Å visst låg den på marken just där jag böjt mig ner för att ta upp hennes skit!!!
Fan sicken tur jag hade alltså. Den låg helt synlig och eftersom jag hade 5 missade samtal oxå av folk som skulle hjälpa mig att hitta den så va det ingen som hunnit sno den!
Tack tack till er som ringde!

Nu ska jag lägga mig i ett bad och jag skulle inte bli förvånad om jag efter det å en promenad kommer att somna för kvällen.

ha de bäst allesammans!!


Saknar min kärlek!!♥



Då, var jag ung och dum! Nu är jag bara Ung!!

Idag jobbade jag från 6.30-13.30, det är ett underbart arbetspass tycker jag!
Skönt att komma hem tidigt å ha hela eftermiddagen och kvällen fri.

Skulle egentligen åkt iväg och kollat på kakel, toastol, handfat å lite annat sånt idag till mitt badrum.
De ska renovera mitt badrum och då får man välja lite hur man vill ha det. Men det är tydligt att det får bli en annan dag.




Idag var det en sån idiot som antagligen inte hade kört så mycket som fick kärringstopp på vägen. Jag stod snällt och väntade bakom och hade ett bra avstånd oxå fram till bilen. Men bruden fick ju inte startat bilen utan fick minst 7 kärringsstopp på rad. Jag blev otålig och irriterad över att de skulle kunnat stå och öva på detdär med dragläge på den vägen. Bilen bakom mig började tuta och bilföraren vifta med armarna, men inte fan va de jag som inte kunde köra utan nöten framför mig. Det slutade i alla fall med att puckot fick gå ur bilen och sätta sig i passagerarsätet.

Hade det varit ett eller två möjligtvis tre kärringstopp så hade jag haft överseende men inte med hur många som helst.

Men jag kan inte riktigt känna att jag alla gånger har överseende med idioter ute i trafiken som övningskör. Borde man inte BÖRJA övningsköra på en parkering? eller på en väg som inte är så trafikerad? Så man lär sig grunderna innan man börjar ge sig ut i trafiken bland massa andra bilar.
.

Själv började jag övningköra innan jag fyllde 16, med min dåvarande pojkvän. Började på parkeringar å industriområden, sen va jag runt halva tjörn å körde olagligt med honom haha. Då, var jag ung och dum! Nu är jag bara Ung!!
Snacka om att pappa vart imponerad när jag "för första gången" satte mig bakom ratten och skulle köra! han hade ju ingen aning om att jag redan övat massor ! Å jag övade på vägar där inte många andra körde!!!

Det är nu du behövs...bloggfan! Men orka!

Jag är väl medveten om att jag SUGER på att blogga nu.
Men har verkligen tappat lusten, samtidigt som de är nu som jag nästan som mest skulle behöva skriva av mig.
Har så mycket inombords som får stanna där men som jag egentligen vill få ur mig, men det tar liksom stopp.
jag har i alla fall en spärr, då jag inte lämnar ut mer av mig själv...


Trivs i alla fall hur bra som helst på jobbet fortfarande, men kanske att jag tappat lite av min glans, då jag försvinner in i mina djupa tankar.

har i alla fall haft en fantastiskt bra helg!

Åkte hem till mamma och pappa oanmäld i fredags kväll, kom lagom till middag, så det blev att jag käkade med dom å tog ett glas rött. Sedan gick jag över till Ida och Patrik å drack lite mer vin med dom & Nina.
På lördagsmorgon åkte mamma, pappa och jag upp till Uddevalla å handlade och hälsade på farmor!
Sen åkte jag till Stenungsund och hälsade på min älskling Frida! Vi solade och snackade ut, de va underbart att få ur sig massa. Tror hon kände detsamma ;-)  Hann i alla fall få en sjukt ful solbränna undertiden vi satt på altanen å snackade.


Sen åkte jag hem och var ute med Akhela på långpromenad.
På kvällen skulle jag för första gången ta BUSSEN in till Avenyn för å dricka öl med lillsörran.
Men fatta va komplicerat det skall vara att åka buss då!
Inte kan man betala med pengar heller, nä man ska betala med sms,...jag fattade noll men fick hjälp av busschaffören.
Det va gött att komma in till stan och ta det lite lugnt....vi tog bara 2 öl sen tog jag bussen tillbaka. Det gick ganska smärtfritt, men jag hatar verkligen att åka buss! Men nu har jag gjort det i alla fall!!

På söndagen åkte jag till Petter och vi tog en promenad ner till stan och fikade, å sen en promenad i det blåsiga med oxå soliga vädret. Är jäkligt glad att vi börjat umgås igen, vi har inte haft kontakt typ sen vi gick i högstadiet.

Igår fick jag Spotify :-) de e ju kanon!!!


Idag har det varit en jobbig dag på jobbet, jäklar vad ungarna har hållt på.
Det är alltid helt så uppstissade på måndagar. Önskar att jag kunde ha semester varje måndag! haha
Vi var ute på utflykt idag, de va mysigt! Synd bara att de blev så molnligt sen.

ahjaa men nu har jag skrivit lite i alla fall...



ha de gött hajjj....



Utmaning

Utmaning

Jag har fått en utmaning från Madde på mailen men tänkte att den bloggar vi!

Och nu gäller det att besvara frågorna med första meningen ur mina sms. 

Alltså på fråga 1 besvarar ni med första meningen ur första sms:et, nr 2 med andra sms:et,osv...

Kan bli jättegalet! Hahaha...

 

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen ?
komma förbi eller i stan?


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis ?

Kaffesugen?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss ?

Saknar dig Laxen!

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende ? 
 

;-) vad tror du ;-)


5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon ?
ok, cool, jag inväntar din förvirring då :-)

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom ?

Vill men kan ju inte, kommer ju gå åt helvet


7. Vad vill du höra mest av allt ?
Hej hjärtat!


8. Vad kommer bli dina sista ord i livet ?
Orust är fint såhär års ;-)


9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? 

Ingen fara, de va så lite så

 

 

Jag utmanar ALLA som vill göra det här  =)


öööhhh Honung??


RSS 2.0