Torsdag!



Minneslucka i nyktert tillstånd...

Var med om en ganska läskig sak här om dagen faktiskt.

Som ni vet så sover jag ju nästan ingenting om nätterna för jag ligger mest och tänker och har en orolig känsla inom mig...

Men härom dagen la ja mig i badet vid 18.30 å när jag låg där i de heta vattnet kom tröttheten över mig som om någon dängt mig med en stekpanna i huvudet. Sen minns jag inte mer..

Vaknade upp i soffan med en blöt handduk runt om mig och då var klockan 01.05.... Ehh...jag har INGET MINNE av att jag gått upp ur badkaret eller att jag lagt mig på soffan...

Var jäkligt förvirrad när jag vaknade och fattade ingenting. Gick ut i badrummet och där var lamporna tända och vattnet var inte urtappat ur badkaret. Jag kan känna att de kanske var någon gräns som blev nådd där då jag kroppen inte orkade mer. Tycker faktiskt detta är riktigt läskigt!

 

Sov i alla fall som en stock i natt och det var skönt!

Såg en bra film igår faktiskt!

 

The hurt locker



Se den!

Det har varit underbart gött väder ute idag och givetvis var vi ute med barnen i solen å halkan idag på jobbet! Freeda va hos oss och det måste ju dokumenteras!!

 

Jag å Freeeda ♥

 

Min underbara Molle å Jag ♥

 

Åh vad jag älskar mina underbara kollegor!

Kan inte låta bli att krama dom varje dag! Det bara är ett MÅSTE!

Och idag var Lottisen ÄNTLIGEN tillbaka, så skönt att se dig igen! ♥

 

I morgon kväll blir det Fredagsmys med ett av barnen på min avdelning. Ska va barnvakt för henne, men bara ett par timmar. Det ska bli mys!

På lördag ska jag på inflyttningsfest hos Lillsörran å hennes kille som kvickt nog dissade Kallebäck och kom till Mölndal istället! Helt rätt bruden! Samma dag som de fick lägenhet i Kallebäck å tackat ja till den dök de upp en finare lägenhet i Mölndal som de hellre ville ha så då sa de upp den och flyttade istället till helt rätt ställe, MÖLNDAL! Skönt att ha dig närmre nu än innan! Majorna var alldeles för långt borta tycker jag! haha

Söndagen är oplanerad.

Nu ska jag torka av golven och vika lite tvätt!

Sen blir de mys för hela slanten här hemma! Ska kramas med Akhela och dega!!

 

Take Care!!!


Måndag...

Jag på jobbet i personalrummet...

 

Jaha då var det måndag igen.

Har åkt pulka och lekt ute med barnen idag och det är alltid roligt. Sen va de skönt att Molle äntligen var tillbaka till jobbet!!!

 

Molle

 

En annan höjdpunkt idag var i alla fall när min bror otippat nog kom förbi mitt jobb och sa hej och stämde av läget med mig och mina kollegor! De va kul å se han!!!

 

Dagen har varit allmänt seg men funkat trots allt som snurrar runt i både luften och i hövvet.

 

Ikväll har jag varit hemma hos Simon och tjötat samt sett Saw 6...

Satt oberörd genom  hela filmen..de där filmerna får mig inte att bli rädd alls. Det är nästan mer komiskt va knäppt allt är bara. Även sjuka filmer har sin charm!

Nu är jag dödstrött och tänker strax ställa undan datorn...jag ligger på minus vad det gäller sömn...men nåt håller mig vaken om nätterna...en obehaglig känsla..Vaknar varje gång jag vänder mig om med ett ryck i panik för att jag har försovit mig.. men icke. Ja skulle vilja ha semester!

Från och med nästa vecka ska ja tvinga mig själv att sova i min säng. Vet inte i hur många veckor jag sovit ute i vardagsrummet i soffan nu. Nog för att jag ligger skitgött här, men jag har ju en stor säng som är till för att sova i...eller?!

 

Aja orkar inte skriva mer... saknar dig Frida, kul att höra din ljuva stämma förut!!

Vi måste verkligen ses snart!!

 

Ta hand om varandra där ute allesammans!!

 

 

 

 


Min Fru och jag!

Vad blev det egentligen av gårdagen??

Jo de ska jag tala om för er!
Jag fick ännu ett ryck att fortsätta göra i ordning här hemma!
Hängde in alla kläder jag nu har kvar efter stor-rensningen och blev så stolt över att jag fick in alla kläder i garderoberna!!! Så nu är kläderna färdigt och matsalsbordet klart!

Innan var ju mitt matsalsbord en garderob typ...de låg tonvis med kläder där samt på golvet inne i sovrummet. Nu är allt väck!!! jippie! Klappar mig själv på axeln!!
Nu ser mitt matsalsbord ut såhär!



Sedan när jag var precis klar med kläderna fick jag ett ryck på att jag ville klippa mig...!
Varför inte våga exprementera lite? herregud det är ju bara lite hår, de växer ju ut igen..!
Tog köks-saxen med mig in i badrummet, slängde i massa balsam i håret, vände upp och ner på hövvet och klippte rakt av. Klippte av ca 1 dm och genom att klippa av det på de viset blev det både uppklippt och kortare! Men hade allt kunnat ta 1dm till för håret  är fortfarande långt!


Kanske är de lite mer än 1 dm... vet inte...

Men blev supernöjd och snyggt blev det! Så nu bhöver jag inte gå till frissan för att klippa mig när jag hittat ett så bra system på att klippa mig själv!
Sen är de ju inte så noga om de blir jätterakt eller inte när man har lockigt hår.. men plattade ut de och såg inte några större ojämnheter heller faktiskt!



Så blev det!

Senare på kvällen åkte jag iväg på myskväll med några kollegor. Det var jättetrevligt.
De drack men jag var nykter och körde!
Skönt att träffas utanför jobbet och snacka om annat än bara jobb!
Det blev rätt sent...kom la hem vid 03 ... men vaknade likt förbannat tidigt... fast inte lika tidigt som igår.. gick ut med akhela vid 06 sen la ja mig igen och somnade om!

Idag har jag umgåtts lite med min underbara Fru!!!
Fick en present som hon köpt med sig från Kinalandet :-)
Ett jättefint smycke som man kunde ha anntingen som armband eller halsband!



Syns ju inte så bra men sak samma!

Underbart var det att ha henne här igen och som vanligt tog de inte många sekunder efter att hon gått in i lägenheten tills skafferidörren öppnades för inspektion av nåt gott att knapra på!
Överraskad blev hon när hon hittade ett paket med bragokex!

Satt och stämde av läget om vad som hänt sedan sist.
Sedan skulle vi förflytta en jävla massa flyttkartonger från mitt förråd hem till henne.
Asså fy fan va otympliga ihopvikta kartonger är att bära! Fick många sköna skrattanfall innan vi kom fram till bilen där vi slängde in dem alla!

Glömde dokumentera att hon var här med kameran så ja bjuder på en gammal bild på mig och min älskling!!!


Frugan, jag och nån som ville va med på bilden...

Idag ska jag fortsätta grejja lite här hemma...har nyss varit nere i förrådet 3 ggr å lämnat grejjer som jag inte behvöer ha ståendes uppe i lägenheten...typ min snowboard... den åker jag inte jättaofta på här innne.
Måste fan hyra ett släp någon dag och åka till tippen med all skit som jag samlat i förrådet!
Nån som har dragkrok på sin bil?


Nä nu orkar jag inte pladdra mer... ha de gött vettja!


Morgonpigg AB



Har nyss kommit in efter att ha varit ute med Akheal.
Asså jag fattar inte...min kropp skriker efter sömn men ändå vaknar jag självmant vid 05 och är orolig över att jag har försovit mig.. har jag ens nån tid att passa idag?? Öhh NEJ!!!

Jag SOMNADE vid 00.30 igår och då var jag så trött så jag trodde jag skulle börja grina om ja inte somnade snabbt..men jag somnade snabbt.

Gårdagens kväll var mycket lugn och den spenderades hemma hos Mr P.
Vi grejjade med en av mina låtar och gjorde den nästan klar!
Så jävla jobbigt att sitta och bygga ihop musiken från molekyler till en helhet..men FAN VA ROLIGT DET ÄR när det blir bra! Ett pytte litet ljud kan göra massor i en låt. Det är väldigt intressant att vara med när musiken ska byggas. Stackars Mr P dock som får försöka förstå mina idiotiska ljudförklarningar i beskrivande bilder och gester. Alla ljud är inte så lätt att härma faktiskt.
Försöker gärna sätta "ljudet" till en situtation då man brukar /känner igen att höra det.. när jag har ett ljud i huvudet som jag vill ha med i låten.

sak samma.. Jag gillar konceptet av det hela och de e kul att de blir en låt som inte låter som alla andra av mina låtar pga musiken.

Nähä ni, nu ska jag göra nåt vettigt av morgonen...! Eller oxå så blir det att jga slänger på en film! Ja så blir det!


Ha de göttisch göttisch vettja!


Förlåt!!!



Vill bara säga "FÖRLÅT", till alla er som jag snäser av helt oproviserat dagligen...men de är tufft nu...
Jag är inte mer än människa och jag gör fel som alla andra... Jag ringer inte någon längre för jag har inget kul att berätta..jag är ju bara arg, ledsen eller besviken och vill få ur mig all illska på någon...å jag vet att det inte alls är rättvist mot er som inte gjort något fel alls.

Så därför har jag tagit avstånd från er..


Vill säga FÖRLÅT till min underbara mamma, för mitt kassa humör och för att jag blir så arg hela tiden även fast du är ett otroligt stöd genom presessen som pågår just nu...
JAG ÄLSKAR DIG Å PAPPA!

Det är inte lätt när man bara får anpassa sig efter förändringar, motgångar och beslut.

Och jag kan inget göra, mer än att stå och se på. Mina ord blir inte hörda och jag bär på en frustation över att inte få uttrycka mina åsikter med de ord jag velat.

Jag pallar inte att stå och se på när "vänner" blir behandlade som skit och de får känslan av att de är vatten värda... Jag är den sisata som sviker en "vän" men i nuläget kan jag inte göra så mycket.

Ja önska att de va som "förr" då allt va så kalas! Men de var då och nu får man bara "gilla läget" att de inte är så längre.


Det är så svårt att veta hur man ska bemöta människor som man ogillar på ett snyggt sätt, men det är svårt. Eftersom jag är van med att ha inställningen:" Jag säger vad jag tycker och tänker och står för det! Och passar de inte så (drar Jag) alternativt (så kan Du dra!" men har nu insett att den inställningen inte alltid fungerar i alla situationer pga vad dess ledande konsekvenser kan komma att bli.

Det finns en situation i mitt liv just nu som får mig att känna mig väldigt obekväm och detta gnager mig dag som natt vilket gör att jag inte sovit ordentligt på länge. Jag önska jag hade en trygg famn att krypa upp i och få lägga mitt förvirrade huvud mot för att sedan kunna somna. Men ICKE! Det löser inga problem men det kan vara avkopplande för kroppen att vara någon nära när det är så rörigt inombords.

Tänkte avsluta med ett citat som jag ofta tänker på när jag är i ett "trassligt läge"...som en mycket betydelsefull själ en gång skrev till mig...

"-Nora!
Vad du än hamnar i för situationer i ditt liv,
Tro på dig själv och gör det som känns rätt!
Gör det du vill göra och inte vad andra förväntar sig av dig-
Var 100% Nora,
Så kommer du gå långt,
det är jag helt övertygad om!..."


Martin.H -06



Ha de fint och ta hand om varandra!



2009´s trassel...å prassel!




Jävligt rolig blogg jag har, jag vet!!!!

Men nu får ni veta allt... Vem har ett privatliv idag egentligen? Inte många...å jag är väl en av de som skiter i vilket. Jag är inte mer än en människa och har problem som alla andra..skillnaden är bara att jag inte är blyg för att skrika ut dom! Jag skäms inte över mina problem..dom är en del av mig så länge som dom gnager mig... men jag hoppas såklart att jag blir kvitt dom en vacker dag!

Men det är inte lätt att skriva nåt när man inte kan formulera sig.

Har hur mkt som helst som jag vill spy ut men de blir bara rörigt!

 

*Det är lite trassligt på jobbet...

*Det går åt helvete på kärleksfronten.. eller så kanske de går bra när man nu vet...att de kanske inte va så bra som man trodde?!


*Bearbetar fortfarande alla känslor efter aborten...som inte vill låta mig gå vidare..men de går bättre å bättre men jag kommer aldrig bli kvitt mina funderingar...om man gjorde rätt?!...!


*Å nu tänker jag söka en ny utmaning...ny utbildning.. får väl se hur de går.

Men man måste försöka! Det kan inte bli värre än  att man misslyckas!

 

Har som sagt så mycket inombords som jag vill skriva ut men hur jag än sitter och försöker formulera mig så blir de inge bra.

Jag vill inte hänga ut någon, jag vill inte ge någon ett leende inombords som inte förtjänar att veta ... jag vill heller inte säga mer än jag vågar stå upp för...men nu får de fan bli som de blir.

Det är faktiskt min blogg...å där skriver jag ut de JAG vill...å har ni åsikter om det så ring eller maila eller nåt. Inga namn nämns i alla fall...men du som vet med dig att de är dig jag skriver om...kan väl knappast säga att de inte stämmer de som jag skriver?!

 

Livet är periodsvis problematiskt och vad är egentligen problemet?

Jo de kan jag lätt svara på, för egen del så är de största problemet att hitta någon att älska...

Men börjar tröttna på att ge av mig själv till 100% och inte få tillbaka ens hälften...

Det tär på krafter, självförtroende och inte allra minst så tar hjärtat stryk...å man känner sig misslyckad. Jag VET att jag inte SKA känna mig misslyckad, med det GÖR JAG!

Fick igår veta att jag lever...av en vän som verkligen gjorde klart för mig hur illa jag lever mitt liv. Och jag kan inte mer än hålla med..för hennes ord var så sanna även om de sårade mig och gjorde mig mycket ledsen.

Varför nöjjer jag mig alltid med så lite när jag är värd så mycket mer? Jo för att jag inte intalat mig det själv. Jag tror inte jag förtjänar bättre än de jag lyckas få... och ja, jag är otålig...kanske där det går åt helvete oxå... jag ger sällan någon intressant själ.. nån tid...allt ska ske så snabbt...och jag är även allt för snabb för att döma ut nån som knappt fått chansen att visa framfötterna för de finns nåt litet som jag stör mig på.

Och de få gånger jag gett det tid att i lugn och ro ”lära känna” ...så skiter det sig i alla fall...

Efter att ha trånat efter en man som redan har tjej, i över ett år...i hopp om att han skulle lämna henne för mig så hann jag inte bara bli sårad tusen gånger utan och riktigt jävla förälskad.

 

”Vi” fanns egentligen bara i skymundan där ingen annan kunde se, höra eller veta om oss. Jag trodde så starkt på oss för de vi delade var så STORT, spännande och ja jag kan inte förklara känslan... även om jag aldrig blev bekräftad bland folk med denne man så blev jag totalt söndersmickrad när vi väl sågs å var själva. Ni får skratta åt min blåögdhet, men jag trodde verkligen på oss. Verkligheten fanns såå långt borta och jag var mitt inne i nåt så fantstiskt. Hade de inte varit för att En vän och mina föräldrar fått träffa denna prick, så hade jag nog jag själv börjat fundera på om han verkligen fanns eller om allt var en dröm. Många gånger kändes det som om vi levde i en saga eller en dröm..

Otåligt stod jag honom trogen vid hans sida medan han själv inte visste vad han skulle ta sig till..med sina två kvinnor i sitt liv. Men denna väntan gjorde mig bara mer och mer frustrerad..

Jag bli less på att vänta... å eftersom han aldrig lämnade henne, så lämnade jag honom. Jag orkade inte mer. Det sårade mig så mycket att alltid vara den andra kvinnan. Även om han sa ”jag älskar Dig” till mig.

Jag ville inte dela honom med någon annan... jag ville ha honom för mig själv.

Och jag mådde/mår ständigt dåligt av att det fanns en person som inte visste nåt... flickvännen...

Hon var/ är helt ovetandes...alla våra möten som skett ...här, i deras hem..på hans jobb...våra små bilturer runt om i stan... å inte tala om helgen som spenderades på hemmaplan på ön. Har jag och hon delat på samma smicker? Eller va orden bara till mig? Känslorna vi delade så tätt intill... jag ville aldrig släppa taget om hans hand.. hade aldrig kännt mig så sedd, som i hans blick..hade aldrig kännt smaken av så mycket kärlek, som i hans kyssar.,,Delade jag allt det med henne? Måste även påpeka att jag aldrig tidigare gråtit ut en sådan smärta som han gav mig...allt var inte underbart, det var plågsamt oxå. Å de gjorde ont i hela kroppen...å jag vet att det gjorde jäkligt ont i dig att se mig så ledsen.Om hon bara visste.. Att en annan kvinna legat i hennes säng.. Han valde henne, men fortsatte träffa mig... varför? Och hon är helt ovetandes...

 

 

Jag har själv varit den som fått reda på att pojkvännen varit med andra..å den känslan är förskräcklig. Fattar egentligen inte hur min moral kunde sjunka så lågt till att jag blev delaktig i nåt sånthär.. men jag erkänner det. Även om de inte va jag som var otrogen...så skäms jag över mitt handlande samtidigt som jag inte ångrar en sekund som jag delat med denna människa. Sveken, kärleken och ja allt har på nåt sett berikat mig med nya erfarenheter även om de skedde på ett dumt sätt.

 

Men de är väl först nu jag insett att de inte är någon ide att hoppas på denne man... han kommer aldrig lämna de han redan har, för mig... ?!
Hade jag varit tillräckligt speciell så borde han lämnat henne för länge sen...

 

Jag förstår Dig, min vän som blev så arg på mig igår..”-.Hur i helvete täntke Du? Hur fan kan Du göra så mot DIG SJÄLV? Tillåta dig själv att komma i andra hand och att han ska få välja...

Jag finner inga ord..jag vet inte.. jag blev blind..å jag tappade mitt förstånd totalt. Jag var för kär!!

Jag började gå vidare så gott jag kunde och så dök de upp en fin själ i min tillvaro...även om jag inte avslutat all kontakt med föregående man helt, när vi först träffades...

 


Ingen fick veta, höra eller oss se...
Jag fick i många korta stunder vara en prinsessa
Men i hemlighet och i skymundan skulle allt ske.

Vi älskade, allt var hett, vi brann!
Men han lämnade aldrig flickvännen som han sa...
Jag gav upp hoppet och försvann.

Sen kom DU, in i mitt liv som en läkande medicin!
Du la om såren, du bedövade smärtan.
Så enkel, så äkta och så fin!

Sakta men säkert släppte jag in dig,
Du hade inga krav eller förväntningar av mig.
Vilket kändes tryggt och bekvämt för mig.

Vi hade ingen brådska, vi fortsatte att utforska varann,
Kravlöst och avslappnat delade vi närhet.
Och känslan bakom allt kändes så äkta och sann.

Du kom in i mitt liv som en läkande medicin!
Du la om såren, du bedövade smärtan.
Så enkel, så äkta och så fin!

Av mig..-09


Dennan enkla, äkta och fina människa som kom in i mitt liv som ett energiknippe! Efter att ha setts i 6 månader fick jag svar på tal när jag frågade vad de va vi delade egentligen.. fick ett mycket ärligt och bra svar å de uppskattade jag verkligen!men han var inte i samma fas i livet som jag... å ville inte ha nåt seriöst förhållande.



Det var JAG som dumt nog inbillade mig att de fanns mer känslor inblandade än vad det faktiskt gjorde...även om jag ibland tvivlar på det.. för de kändes faktiskt som de fanns känslor som var besvarade!
Men oavsett så har jag aldrig kommit underfund med varför jag förtjänar att få så kalla svar när vi skriver...när den kyliga sidan aldrig existerat när vi har setts... men hela tiden funnits när vi skrivit till varandra. Men visst, man är på olika sätt...men de är förbannat jävla tråkigt på en sån fin människa som alltid annars är så sjukt rolig & trevlig. Men hoppas vi kommer kunna vara vänner ändå.



Allt känns som en stor jävla gröt! Kan de förstås?


Jag saknar de jag nyss hade, jag ångrar att jag sabbade det... men samtidigt vet jag att ja saknar det bara för att jag inte ORKAR ge mig ut på okänt vatten och börja om från början ...på ruta ett igen...!

Känner mig inte redo för nåt nytt heller...det är för mycket som inte hunnit släppa..de vore inte snällt mot den andre att ge nåt försök även om Du nu vet den senaste storyn av mitt liv.

Jag pallar inte att ha några krav på mig... Jag måste få ha mina dagar...då jag känner mig stark, då jag känner mig misslyckad, då jag är ledsen eller då jag är stolt över att jag fortfarande står med båda fötterna på jorden mm..!

Jag kan inte ge av mig själv, om jag inte är hel...å just nu är jag inte det!

Å jag blir inte hel genom att hitta nån ny stjärna utan jag måste bli de på egen hand innan jag släpper in nån ny... så känner jag.


Det var de som hände år 2009 på kärleksfronten...! Så nu har jag kanske gett er alla nyfikna nåt att skvallra vidare om! Var så goda!

De va lite av sanningen bakom Nora Eriksson...de jag minst av allt gillar att prata om. Men orkar inte hålla saker och ting hemligt inom mig längre... vågar du inte stå för att du träffar mig, är min vän eller dylikt så undrar jag varför du finns i mitt liv över huvudtaget.
För jag vill inte ljuga så mycket som jag fick göra hela förra året för att skydda nån annan. Jag hatar att ljuga!


Jag är inte arg på dig min ängel,
även fast jag hatar att få utskällningar!
Och du vet varför jag inte ringer när jag är nere,
för jag är inte upplagd för att få höra moralpredikan just då.
Du har liksom jag, lite att jobba på,
fast helt olika saker att ta i tu med.

Vet att du bara vill väl...
och även om de gör ont med dina hårda malande ord..
så är jag glad att du ser till att inte jag glömmer vem jag är
när allt känns trassligt!
Älskar Dig!

Örnsafari

jag är inte jätte duktig på att blogga regulbundet längre men jaghar tappat lusten och har inget nämnvärt att säga...det mesta måste jag hålla inom mig så det inte blir fel....
Men nu så kommer det ett inlägg i allfall! :-)

I fredags
åkte jag efter jobbet upp mot uddevalla... På motorvägen upp hade jag till val att anntingen ligga i högerfilen i 90km/h (på 110km/h väg) eller ligga i vänster körfält där inte en käft körde!
Givetvis valde jag vänsterfältet å tryckte "plattan i bönn"! Sjungandes och glad som jag var tittade jag kanske inte så mkt på hastighjetsmätaren å rätt som deft var blåste jag förbi en bil som såg MYCKET bekant ut... OOooooops de va visst Polisen...!
Jaha tänkte jag, de va de roliga med att få köra bil...blir de la till att ta bussen till jobbet framöver...
Körde "lugnt" ett tag och inväntade arga sirener men de hände inget...
Hm... gick de så fort så de inte hann se? Eller hade jag helt enkelt bara en jävla tur?
Nåt av det var det för de kom ingen efter mig!! Pheew!

När jag kom hem till Kallekalle fick jag för första gången se hans nya lägenhet som var SUPERFIN!
Blev anundsjuk på riktigt!  Men de är skitkul att han fått det större och har fått det så snyggt i sin nya lya!
Vi lagade till tacos och kollade vi på let's dance!



Satt och skrattade åt de inövade och törra skämten å ja, det kändes som om vi var ett gift gamalt pensionärspar som satt och skrattade tillsammmans en fredagskväll haha
Men det var jättemysigt å bara dega å umgås!
Kollade på en skräckfilm efter lets dance men kommer inte ihåg vad den hette...den va inte såå bra.. Men de va nån annan som blev väldigt rädd när vi gått och lagt oss då plötsligt sovrumsdörren öppnades ...haha men DET VAR JAG SOM INTE STÄNGT DEN ORDENTLIGT JAG LOVAR KALLEKALLE! Kändes nästan ovant att sova i en säng...!

Asså jag fattar egentligen inte varför jag har en 240x200 säng när jag ALDRIG sover där inne i sovrummet!
Jag sover på soffan varje natt!

Lördag: Shopping på Torp

Dagen därpå gjorde jag mig i ordnong och åkte sedan till farmor där jag lämnade Akhela och hämtade farmor. Vi for ut till torp och shoppade loss lite! Fick många fina kläder som jag blev jätteglad för!!
Tack "fammo"!! Därefter for vi hem och åt middag tillsammans. Fick kålpdding och kokt potatis,onyttig sås och lingonsylt till... änd aj löööv it!! Akhela med!
När vi satt och åt såg vi att det bildats bilkö å inte nog med med, det stod en polisbil vid min bil...tänkte, inte fan kan de la kommit på NU att jag körde för fort igår?!



Vi sprang snabbt som fan in i vardagsrummet för att se vad som hänt. Nyfikna som vi båda är stod vi med näsorna tryckta mot fönstret och glodde som två fån ner på strömstadsvägen, då det visade sig att en buss råkat köra in i en bil som stod parkerad längs med gatan..!! Värre än så var det inte!

När jag käkat mig proppmätt, tryckte farmor ner en stor portion till i magen på mig! Så jag åkte där ifrån väldigt mätt...alldeles för mätt!!!

När jag kom hem till ön blev jag varmt mottagen av mina underbara föräldrar och fick mig en goe whisky i handen! Tog mig en pall och satte mig framför brasan och där satt jag i ett par timmar och tjötade med mor och far om både det ena och det andra. Det blev lite vin å öl på det oxå sen slocknade jag som en stock vid 22.30!

Söndag:På Örn-safari ;-)



En havsörn (bilden snodd från google.se)

Min pappa är och har alltid varit galen i fåglar å jag vet itne hur många gånger jag varit livrädd för att han ska köra av vägen när han ser en ormvråk upp i skyn som han noggrant måste studera fast han kör bil.
Men idag skulle vi alltså kolla om vi kunde se nångon havsörn. De har sett 5 havsörnar på Tjörn/orust å nu skulle vi hitta dem!
Vi mötte upp ett gäng som skulle med på sundsbys parkering då vi kunde konstatera att det var 9 fågelskådare, en journalist å så lilla jag!
Journalisten verkade inte fattat grejjen med att de var vinter ute för han var sommarklädd och frös redan på parkeringen...fatta inte hur han tänkte...vi skulle ju vara ute ett par timmar han verkade tro att han snabbt och enkelt skulle fått ta en bild på örnhelvetet så att han sen kunde åka hem  å sen skriva några käcka rader om den å sen vart de klart för att publiceras i ST-tidningen eller om de va stenungsundsposten eller vad den nu heter...
! ,... men men ...inte mitt problem. Jag var varmt klädd! Måste säga att bara för att de va äldre allesammans så var de absolut inte tråkiga, det var verkligen ett lättsmat och skojjfriskt gäng!

"Där det finns örn-gott, där finns de örn!"


Åkte först till skåpesundsbron och kikade...men där syntes inga örnar till även fast de setts där!
Åkte vidare ut till Askeröarna och stannade till där på en bro där det var öppet vattten.


Pappa kikar efter lite föggler



Tog inte kort på nåt speciellt men det var så vacker överallt!

 



när vi precis sagt att nä vi åker vidare till nästa ställe å vi är på väg in i bilarna ropar den ena KOLLA!!!!
Då kommer de en Havsörn flygandes över den gröna skogen och rakt emot oss!
Det var MÄKTIGT VÄRRE må jag säga! Jävlar va stor föggel!
Även om den var en bra bit upp i luften så var den skitstor!
Googlade fram en bild som visar hur nära vi såg den på ett ungefär...



Otroligt vacker var det och jag som ALLTID tar kort på ALLT, stod helt häpen med öppen mun och glömde av vad kamera hette och kikade bara i min kikare å beundrade denna stora vackra gigant till rovfågel.

Den flög som sagt rakt emot oss först sedan svängde den långsamt bortåt så vi kunde skåda den läänge vilket var jättespännande!

När den försvunnit ur sikte så fanns de en person som var mallig, å inte så lite mallig heller!
Å det var så klart JAAAG!

Pappsen å Jag!

Åkte sedan vidare å kikade vidare på fåglar av olika slag då vi fick se ett rådjur långt bort åt helvete... inte såg man de utan kikare i alla fall..de va på andra sidan vattnet...å jag tänkte att jag skulle prova ta kort med mobilen genom kikare, å de funkade!
De blev ju ingen BRA bild med man ser ju något i alla fall och jag kan ju berätta då att det ÄR ett rådjur med på bilden ;-)

"De har nåt i kikarn"



Vi var på sex olika platser och kikade på fåglar men såg dock bara en havsörn. Men de va en mer än vad jag hade förväntat mig så jag är supernöjd!

Här kommer en del bilder på några av alla fåglar jag såg idag! Har givetvis inte orkat lägga ut varenda fågelsort som tex fiskmås, skata mfl...
Bilderna är hämtade från google.se

Gräsand... (Grönhuvad=hane Brun=hona)


Grönsiska


Knipa (hane)


Knölsvanar


Sångsvan


Storskrake (hane)


Storskrake (hona)


Småskrake (hona & hane)


Vigg (Översta hane, understa hona)

När man ser ut över vattnet å ser en jäkla massa and-fåglar så ser de alla lika dana ut..på håll men med kikare så är det ofta många olika sorters fåglar som är i samma gäng ;-) Intressant tycker jag, ointressant tycker la du?! haha

Har haft en kanonbra helg och idag har jag städat här hemma, å det blir sååå fint!
Men de spar jag tills morgondagens blogginlägg!!



PÖSS & KRAM

Saknar Dig...



NYSTART!

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLESAMMANS! ♥



"-DU...nu är det
NYTT ÅR,
å där med NYA KRAFTER , NYA UTMANINGAR & NYA MÖJLIGHETER!!
"



Förra året är nu pasé och därför lämnar vi de nu bakom oss å spar endast godbitarna från det året!
Idag har jag jobbat, det var en annorlunda dag på jobbet må jag säga med en stor blandning av irritation, glädje och med nya utmaningar.
Jag har näligen inte bara varit förskolelärare idag...utan även kokerska!
Ja ni läste rätt.. vi fick lösa det hela med att fixa mat till alla barn + personal. Det var inte så enkelt men de fixade jag även om de är utöver mina arbetsuppgifter.
Det var ändå spännande att se hur det skulle gå!
Inte använder man såna ungnar, spisplattor å diskmaskin å så stora kok-kärl till vardags...men som sagt allt blev fixat och jag har inte klappat mig själv på axeln bara en gång idag utan flera gånger!

Det var underbart att se mina kollegor igen och även alla barn! Som jag har saknat dem alla!
Ogillar dock när problem bara läggs över på någon annan..
visst det gick att lösa men man hade hellre lagt all den tid till att vara med barnen istället.
Så känner jag!

Nu ikväll fick jag ett glädjande samtal, nämligen att Frugan landat här i Sverigen igen efter att ha varit i Kina alldeles förlänge!! ;-) Underbart att hon är tillbaka i stan!!
Som jag har saknat henne, min lilla skrutta!!!♥


Jag & Frugan


Mia, min coola och älskade vän,
känns nästan läbbisgt ibland att vi har så många gemensamma erfarenheter
av både män och känslor..
Är stolt och glad över att du är så strong!
Tack för att du är en underbar vän!!


(ps...min blogg, mina åsikter, vill Du klaga på nåt så kom till MIG! ds.)

RSS 2.0