Minisemester

Här kommer en liten uppdatering från min minisemester i Skagen!

Torsdag...

 

I torsdags vaknade jag tidigare än jag hade behövt, och kände mig då mycket utsövd!

Antar att det var träningen som gjorde mig så trött på kvällen och tack vare att jag faktiskt tröttat ut mig lite på gymmet, somnade jag både tidigt och sov tugnt hela natten!

For till jobbet och efter att vi käkat frulle så drog vi på alla barnen regnkläder och stövlar och skickade ut dem i spöregnet. De hade så jäkla roligt ute i regnet. Det hade samlats jättemycket vatten på gården och de plaskade och hoppade i dessa gigantiska vattenpölar som liknade små sjöar. Några av barnen tog sig friheten att lägga sig ner, en annan tog en hink och hällde vattnet innanför sin regnjacka...ja ni fattar att de blev genomblöta, men barn måste få vara barn och leka i regnet!

Jag själv måste ju erkänna att det är förbannat kul att hoppa i vattenpölar, omoget, jag vet, men JAG tycker det är kul!

Efter allt vattenbadande blev de helombyte på typ alla barn. Sen var vi inne och mös.

Efter jobbet åkte jag raka vägen hem. När jag kom in i trappuppgången såg jag att min dörr stod vidöppen vilket gjorde mig jätteglad för då var de ju inne å jobbade hos mig J

När jag stack in huvudet i badrummet ligger en kille på golvet och sjunger samtidigt som han kopplar i badkaret till röret..handfatet satt redan på plats, jag fick ett lyckorus inombords ”äntligen kan jag bada!”

Han märkte aldrig att jag ”klick-klackade” in i lägenheten och tog ut hunden för musiken han poppade var för hög. När jag kom tillbaka såg han mig dock...slände in packning och Akhela i bilen... sen satte jag foten på gaspedalen och åkte hem för att lämna Akhela till pappa!

Åkte sedan ner till stan igen efter att ha bytt bil samt slängt in mor min i bilen oxå.

På båten blev jag så galet trött!

Käkade en jättegod middag bestående av hjortbiff med ugnsbakad potatis å sallad, men jag tog även ris som var blandat med kantareller å det var snuskigt gott! Det blev änna en salig blandning av mat på tallrikarna men slickade nästan rent båda två!

Efter en stund blev jag så trött så jag satt nästan och sov, tog mig då en promenix ner i taxfreen där jag köpte lite godis, en eyeliner, ansiktsmasker och ett läppglans. Sen satt jag och löste korsord. ”Knep & knåp” är mycket underskattat,det är inte så lätt bara för att det är barn tidningar! Den enda ”litteratiur” som jag tog med mig var, knep & knåp-tidningar samt IKEA-katalogen. Kände att jag behövde titta igenom den i lugn och ro inför lite ny inredning i badrummet.

 

När vi kom fram till Skagen Color Hotel tog vi oss ett glas rött på rummet innan vi somnade. Jag va så trött så jag somnade strax efter 00. Kom ju inte fram förrän 21.45...

 

Fredag

 

På fredagen vaknade jag strax efter sju då jag gick upp och tog mig en lååååååååååång dusch på 40 minuter! När jag stod i duschen ringde en av jobbargubbarna hemifrån min lägenhet och sa att mitt badrum skulle bli klart den dagen. Jag utropade högt ”TJOHOOOOOOO, de va inte en dag förtidigt!!!”

Gick sedan och käkade en god frulle. Som vanligt går jag först runt alla bord med mat på för att sedan se vilket som ser godast ut. Det blev äggröra, bacon, två frallor, två koppar kaffe och lite grönsaker, fukt och ett litet winerbröd. Men jag orkade inte äta upp allt såklart!

 

Sedan körde jag till saeby som ligger ca 5 mil från Skagen. Där skulle det shoppas!

Gick och shoppade från kl 10.30 till 13.30 ...fattar inte att jag inte hade ont i fötterna efter allt handlande och gående i mina höga stövlar men de va inga konstigheter!


Köpte detta...

Två handväskor, en plånbok, 3 par strumpor, 2 Bh:ar, 2 tillhörande stringisar.., 2 scarfar och två

benvärmare.

På vägen hem sedan for ja till Damsgaard och shoppade en jävla massa vin och sprit!

Shoppade för 2000:- så ja fick en del sprit samt vin för dom pengarna!

Yammie!

 

Sen styrde jag raka vägen mot hotellet igen. Väl hemma, slängde jag in dagens påsar med kläder mm, sen svirade jag om och tog en skön promenix ner till havet. Det var ca 2km ...utbudet av snäckor var inte stort men jisses vad mycket sten det fanns och de finns många fina stenar oxå! Plockade ett par stycken sedan knallade jag hem med fickorna fulla med tunga stenar haha

 

Sen totalslocknade jag på sängen och vaknade inte förren det var dax att gå till hotellets restaurang och käka. Jag käkade hjort med potatis å en del  tillhörande gottigheter. Det var lite för blodigt kött i mitten så de klarade jag inte av att käka upp men annars åt jag upp allt! Det var gudomligt gott! Tog lite röd vin till det oxå såklart. Sen var jag egentligen proppmätt men kaffe var ju ett måste och till kaffet ville jag ha desert, men det fanns inget på menyn som lät gott så jag körde en fuling och sa att jag var allergisk mot de som de hade till desert å undrade om man kunde få glass... Självklart sa våran trevliga shypare som strax där på kom in med en jättestor glassdrink till mig som var fylld med färska bär, frukt och glass! Orkade inte äta upp en tredjedel men de va så gott så det var värt vart enda öre!

Tog sedan med mig en kopp kaffe till in på rummet som jag drack där undertiden jag kollade på filmen ”Mona-Lisas Leende”.

 

Lördag

 

På lördagen vaknade jag senare... mamma var redo för att gå och äta när jag vaknade så jag hoppade i en mjukisdress och gick till restaurangen med sneda ögon och håret ruffsigt och ja, jag såg väl allmänt nyvaken ut!

Tog samma grejjer till frulle även denna dag.

Efter frullen gjorde jag mig iordning sedan for vi till Skagen centrum och shoppade lite till!

Köpte blandannat detta...

En jacka, en varm å gossig tröjja, samt en svart mjukisdress, och en puma mössa.

Efter det åkte vi och golfade lite men det gick åt helvete! Haha hade inge flyt alls! Men brydde mig inte så mycket, det var roligt att slå lite ändå! Det blåste jättemycket och jag kan skylla på blåsten tycker jag.

 

Tog två korgar med bollar och jag är INTE van vid att slå på gräs, utan på konstgjort gräs..men danskarna får fan skylla sig själva... de syntes TYDLIGT vart jag hade stått och slagit i alla fall..hhaha

Ooops... de blev en del höl i marken om man säger så....

Puttarna gick desto bättre, fick ganska bra kläm på dem...

 

Därefter satte jag den tunga foten på gaspedalen mot NORDSØEN OCEANARIUM.

Hade helt och hållet tappat bort tiden när jag spelade golf, och klockan 13 var det utfodring i det stora akvariumet och det ville jag verkligen se så jag körde som en toka för att hinna! Å visst fan hann jag men fort gick det!

 

 

Hela mitt liv har min familj åkt till Danmark flera gånger om året och varje gång har det varit ETT MÅSTE, nämligen att åka till detta akvarium och titta på alla fiskar, hummrar, sälar mm.. sen ett år så brann det ner, å då blev jag skitbesviken för att de inte var öppet!

Men nu har de byggt upp det igen!! Det är som om man blir barn på nytt, det är lika roligt varje gång. Kommer aldrig växa ifrån det tror jag!

Vi hann precis in när de skulle börja mata fiskarna.

Jag stod och trängdes med barnen så nära glaset som möjligt in till alla fiskar! Åhh vad jag tycker det är spännande å titta på. Mest imponerad är jag över den fula klumpfisken som vaggar omrkring där inne. Vet inte hur många gånger jag råkade dunka pannan mot rutan för jag glömde av att jag inte kunde komma närmre haha

Sen skrek jag till en gång oxå då jag stod och filmade fiskarna med mobilen med näsan tryckt mot rutan å då kommer det en stor jävla plattfisk nere från fötterna på mig och simmar alldeles mot rutan upp och rakt framför mitt ansikte så jag skrek till för jag blev så rädd! Mamma tyckte det var jätteroligt! J

Sedan gick vi och kollade på resten av utbudet av fiskar, sälar skaldjur mm. Klappade rockor och lite annat skojjsigt, men de tycker jag är lite läskigt...men ändå roligt.

 

När vi blivit trötta på alla havsdjur tog vi oss en kopp kaffe och kaka i restaurangen där innan vi åkte därifrån.

Åkte ner till Hirtshals i hopp om lite mer shopping, men det var stängt! Det var bara mataffärer öppna så då gick vi in och handlade lite goda saker som man bara måste äta när man är i Danmark...röda korvar, ostar, danskt bröd och lite annat...så vi skippade faktiskt att gå ut och käka på kvällen eftersom vi köpt med god mat å de åt vi inne på hotellrummet.

 

Efter att vi käkat gott låg vi i sängen och tittade på ”Här är ditt liv”....

Packade ner alla kläder och saker så det va klart så man slapp grejja med det på morgonen dagen därpå.

 

Söndag

Vaknade tidigt och gick och åt frulle..var inge hungrig alls så jag åt ett winerbröd och två koppar kaffe typ haha de lät väl nyttigt?!

Sedan åkte vi åter igen till Damsgaard för att inhandla 2 flaskor sprit till...

Sedan åkte vi på "promenad"...åkte runt lite och kikade runt i väntan på att det var dax att åka till färgan.

Vi stannade till vid en mindre hamn där vi satt och småpratade och tittade på båtarna, Jag passade på att måla naglarna och sen tutade jag å körde till färgan.

På färgan hem var det ganska mycket folk. Det var ett sällskap på ca 9 pers som kom och satte sig nära där vi satt...det var en ung kille med och jag VISSTE att den där killen har jag träffat förut... Vi hejjade en gång men vi snackade inget..jobbigt nät man känner igen någon så väl men vet inte alls hur väl man känner varandra eller hur man setts... Det var lite mysigt att få höra den fina värmländskan talas och jag satt och tjuvlyssnade till allt de sa haha!

Käkade ännu en portion med hjortbiff (samma som på vägen till danmark)

å de  smakade ljuvligt gott. Gick och shoppade lite i taxfree´n ...

Körde upp till Tjörn och hämtade Akhela och bytte bil sedan for jag ner till stan. Väl hemma bara dog jag. Det var sååå gött att vara hemma!
Badrummet stod nästan klart, i alla fall funkar det... men det är lite små saker kvar.
Frugan kom över på kvällen å vi kollade på film, drack vin och snackade massa skit!

Känner att denna lilla semester gjorde mycket. Jag behövde den verkligen och vill tacka min underbara mamma som är en rolig dama att hänga med!

Ikväll har jag och Frugan kört ett pass på gymmet sen for vi hem till mig.. å så kom kallekalle hit oxå så här sitter vi alla tre och bara myser!

Ha en trevlig kväll...

Nu orkar jag fan inte skriva mer! ha de gött hajjj!

 


Nu äntligen är jag med i matchen igen!

Kom nyss hem från gymet och det jag skrev igår om att jag skulle

"ta det väldigt lugnt", de va inte så jag kände idag!

Var där prick 16 då Mike och jag satte oss ner och diskuterade lite mål jag ville sträva mot i min träning samt lite annat. Eftersom jag varit så peppad under hela dagen inför träningen så

skrev jag in mig på gymmet innan jag provtränat. Så nu har jag gjort det!

Ett steg mot rätt riktning!

Skrev igår om att jag var livrädd för att dimpa i golvet på första dagen...

Hade känningar när de började blixtra lite för ögonen men då tog jag en paus å sen gav jag mig på det igen. Jag skulle verkligen behöva få lite lektioner i vad som är bra att käka innan gymmet, samt efter man tränat... Är ju gött usel på sånt och är en hejjare på att glömma av att käka regelbundet.Jag vet att när jag väl kommit igång med träningen kommer jag vara konstant hungrig typ, men efter som jag inte är där än så måste jag förbereda kroppen så den har kraft och energi inför kommande gympass.

Att dricka vatten är ja inte heller så bra på...dricker under en dag bara kaffe och om jag har tur så

kanske jag tar ett glas vatten till maten vid 12 tiden...de är inte så bra va?! haha

Ikväll måste jag börja packa, har inte gjort det än... i morgon åker jag iväg i ett par dagar.

Har kännt att det varit så mycket i mitt liv det senaste månaderna och jag är livrädd för att bli deprimerad igen så nu ska jag iväg och samla lite kraft och energi.

Kan väll helt ärligt säga att jag inte känner att jag är den Nora som jag "brukar" vara..

även om jag mår rätt så bra... ska försöka plocka fram mitt spralliga jag och även mitt positiva synsätt på saker och ting..

Känner att ja lätt blir irriterad och har inte så bra tålamod...å varför ska jag lägga massa energi på att gå runt å vata irriterad när man kan va "go & gla´"?!

Annars brukar jag istället ta det mesta med en "klackspark" å tänka, "Nu köööööööööör vi"!! :-)

Hur som helst så är jag super nöjd med dagen, och jag är grymt stolt över mig själv som tagit det stora steget att just börja träna, som jag längtat efter såå mycket, men inte har haft orka att ta tag i!

 

Nu ska jag käka nåt...

 

ha de gött!

Älskar Er, mina underbara vänner!!♥

Pösshajj


Tisdag...


Dagen började väl sådär...var ute med Akhela i spöregnet i morse och när jag kom in var jag genomblöt!
Kollade på klockan och insåg att jag var tvungen att åka hemifrån inom 3 minuter. Kände att de kommer inte att gå!! Ringde därför å sa att jag blev lite sen...
Kom bara några minuter sent men jävlar va blöt jag var! Sicket regnväder!!

Har annars haft en bra dag på jobbet och under dagen hörde Lillsörran av sig och ville ses.
När jag slutat åkte jag mot Sahlgrenska för att hämta henne.
På vägen dit blev jag uppringd av en tränare på SATS, som jag träffat en gång.. och han tyckte det var dax för mig att börja träna :-) Kände att det var lika sant som det var sagt! Så vi bestämde att i morgon klockan 16 ska vi ses där och träna lite. Det ska bli jätteroligt tycker jag. Jag tränade ju massor förr, va på gymmet 2 timmar varje dag ett tag ( det kan man inte tro om mig när man ser hur jag ser ut nu haha) men så va det.. men sen så kom jag till nån punkt då jag bara dog. Jag orkade inte mer...sen gjorde jag en lam come back men det blev inte långvarigt. Så nu äntligen ska jag börja träna igen. Det sköna med att träna tycker jag är att jag mår så bra av det, samt att det är roligt. Man sätter upp egna mål som man strävar efter och jag tränar inte för någon annans skull, utan bara för min egen skull.



Tycker det är lite läskigt med ett nytt ställe där de inte känner MIG! Jag behöver ju en del hjälp när jag tränar eftersom jag inte kan sträcka ut högerarmen ordentligt när jag ska utföra en del övningar. Den låser sig och gör mig mest skitförbannad för jag inte klara av att fixa att sträcka ut armen själv, utan en liten knuff på armbågen. Sen är jag, och har alltid varit, usel på att se till att käka ordentligt å de brukar resultera till att jag blir så yr så det svartnar och sen vaknar man till å vet inte riktigt om man sovit en stund eller om man bara råkade blunda lite förlänge! Låter bra var?! NOT!!!
Så där måste jag verkligen skärpa mig! Vore så jävla pinsamt om man åkte i backen första dagen på gymmet liksom första dagen i Karlstad på gymmet. Att gymma är som att ta droger, man blir så förbannat beroende och kan inte sluta..man bara måste träna mer och sen vill man se lite resultat oxå...ska försöka att träna lite sundare nu än vad jag gjort innan då man tränat på ett felaktigt sätt bara för att så snabbt som möjligt ska se resultat....
Hur som helst så ska de bli väldigt roligt att komma dit i morgon!


(En gammel bild från gymmet i Karlstad...)

När jag hämtat Lillsörran vid Sahlgrenskas entre åkte vi hem till mig.
Tog en liten promenad bort till rasthagen där vi kastade ÅKE & GRETA (akhelas favoritleksaker) med Akhela.

Sen for vi till mölndals centrum för att handla lite. Där var det slagsmål mellan Alkisarna, jag övervägde att ringa dit polisen men efter 10 minuters  iaktagelse så ansåg jag att det mest var fula ord de slängde i ansiktet till varandra med några enstaka knuffar då och då...De va inte så stabila med tanke på att de typ missade varandra varje gång de skulle knuffas... men men,.. det verkade lösa sig.

Kilade in på hemköp och köpte massa avocado, tortilla chips, creme fraiche och lite godis samt filmen " män som hatar kvinnor". For sedan hem och gjorde guacamole...sen satte vi på filmen och käkade vårat snacks.



Det var väldigt gott!
Filmen var bra men inte alls lika bra som "flickan som lekte med elden", tycker jag.
Johan dök förbi och gjorde oss sälskap vilket var väldigt trevligt.

Tack för en mysig afton det var mer än trevligt att ha dig här Söstra mi!!
Du är underbar ♥


Måndag!

 

Jag vann över mig själv idag när jag var ute och sprang!

Så jag ger mig själv ett, förstapris! :-)

 



Sicken måndag jag har haft!
Vaknade nästan vid halv sju då kallekalle sa hejdå, eller har ett vagt minne av att han sa hejdå.. men somnade om igen. Sen vaknade jag inte förrän kl 8 då jag studsade upp pigg och glad. Tog en skön runda med Akhela som var överlycklig över att få springa lös lite i rasthagen å bita i ÅKE.
Sen förvanade jag jobbargubbarna om att hunden var hemma men hade ett begränsat område att vistas på.
Han hade inget emot hundar och han såg mig tidigare när jag gick ut på promenaden.

Åkte till jobbet och gick ut med barnen i skogen. Gjorde en miljöplanka idag, vilket innenbär att man tar en planka och spikar fast olika saker, som idag spikade vi fast: En cocacola burk, ett bananskal, ett smörpaketslock och hushållspapper. Sedan ska vi kolla på denna planka varje måndag då vi återvänder till samma ställe för att se vad som förmultnar och vad som är kvar. Mycket spännande!
Jag älskar att vara ute med barn i skogen, tycker det är jätteroligt att lyfta på stenar och kolla vad det är för små söta kryp som bor där mm.

På rasten åkte jag hem och kollade till Akhela och tog henne även på en promenad. Jobbargubben eller killen han va la max 20 haha sa att hon inte gnytt eller skällt nåt så det var skönt att höra!

Sen for jag på pedagogiskmåndag vilket innebar att vi idag fick information om ett arbetsunderlag som vi måste arbeta med.
Åkte därefter tillbaka till jobbet och jobbade till 17.30....
När jag skulle låsa mina dörrar på min avdelning kom min söte lillebror Kalle förbi, det va jätteroligt att han kom förbi bara för att träffa mig! Blev jätteglad, så vi stämde av läget lite innan vi lämnade jobbet samtidigt. Hamnade i filerna brevid varandra vid ett rödljus å de va ju ett måste att ge de ett försök att rejjsa lite ;-) men jag fetförlorade med forrden mot en hyfsat ny volvo v70..fattar inte varför?!??! haha
Ringde upp honom innan våra vägar delades å bjöd hem honom för en titt på mitt fina badrum som aldrig blir klart! Så han  blev med hem en sväng!! :-)
För er som inte vet, så är min "lillebror" 79:a så han är ju egentligen min storebror då ja... juste!
Men han är så barnslig så han går under kategorin lillebror! haha sorry Lallelutt! ( som han själv kallade sig som liten och än idag vid vissa tillfällen)
Så tack lillebror för idag, det var som sagt roligt att se ditt bruna glada face!

När vi kikat klart på mitt badrum tog jag en kortare promenad för att rasta Akhela, sedan gick vi in och svirade om till springkläder! Akhela fick på sig väskan som packades med lite "Måste-ha-med-mig-saker"
sen begav vi oss ut i vad vi trodde regnvädret, men de hade slutat regna, så de va perfekt väder att springa i. sprang en ny runda som är längre och det kändes som om jag flög fram och Akhela höll sig tätt intill mig utan att dra mig. Sprang utan ett enda stopp å när jag kom hem lämnade jag henne i lägenheten för att sedan ta BILEN 1KM bort till frugan och duscha! Kände lite att jag hade fått min dos av motion så jag ville inte gå ända dit i all rädsla för att överanstränga mig ;-)

I dörren blev jag mött av en minst sagt snygging! haha Frugan var klädd i en kort, jätterosa badrock och så hade hon en handduk virad runt huvudet...MYCKET SNYGGT! hihi Sötis!
Lånade duschen och när jag var klar stank det man i hela lägenheten...råkade ta fel flaska med mig med duschcreme haha men mansdoft luktar inga fel!

Åkte sedan hem och nu ligger jag i sängen och käkar en kesella och dricker vatten. Känns som attt kvällen inte kommer bli så lång idag...igår var ja vaken alldeles för länge!

Är nöjde med dagen, mig själv och över att jag har min underbara kärlek liggandes här brevid mig!
Hon totaldeckade efter den lilla springturen!

Ha en fortsatt trevlig kväll, god natt!!!
Pösshajj

Äntligen är hon tillbaka!!

Fredags...

I fredags jobbade jag till kl 14 sedan for jag till jysk och handlade lite. Tog mig även en sväng in på 421 och kollade läget lite innan jag for hem för att ta tag med att städa bort allt byggdamm som blivit under renoveringen. För det skulle ju bli klart innan helgen. När jag kom hem hann jag knappt komma innanför dörren innan jag stack in huvudet i badrummet för att se hur fint det blivit när de va klart, men var det klart???! ÖH NÄÄÄ!
Blev asarg och besviken... hela golvet där inne såg ut som skit, de va så skitet så jag tog fram moppen och skurade golvet.
Sedan skurade jag golvet 4 ggr i vardagsrummet, innan allt damm försvann..de blev mest utsmetet på golvet bara när man torkade av det men det blev efter mkt om och men fint.
Senare på kvällen kom Kesellamannen förbi och som vanligt skulle de göras mat, men i mitt kylskåp fanns det endast en gul parika, så det blev till att handla innan det blev matlagning. Pannkakor, stod det på menyn men de va fan inga vanliga pannkakor som gjordes... de va mest ägg i smeten å pytte lite mjölk å än mindre mjöl... Men jag är ju inte rädd för att prova nya saker så de va bara att lee och hoppas att de skulle smaka bra. Alla pannkakor vändes i luften för stekspade tycker jag är onödigt. Det gick rätt bra i alla fall, jag la en halv pannkaka på golvet  och han lyckades smälla upp en i taket!
Det ska synas att man lagat mat ;.)
Dom blev goda i allafall... !



Det var inte bara pannkakorna som var annorlunda för mig utan även valet av de tillbehör som vi skulle ha på. : Chokladglass, björnbär, blåbärssylt och så klart kesella som va blandat med saft...
Stökigt nog va de gott, men de lät inge vidare.

Senare blev det gitarrspel och sång de va sköjj!



Lördags....

Tog ut en riktig sovmorgon å de va gött må jag säga.
Sedan blev de frulle då ännu en knepig blandning skulle prövas... kaffe med mjölk i samt en matsked med blåbärssylt. Okej, det var äckligt på riktigt. Tror nog att jag talar för oss båda där.
Senare åkte jag ut till Amundön och promenerade. Kände mig hur obekväm som helst då jag inte hade vare sig hund eller mobil med mig. Men det var förbannat gött och gå en sväng där. Gick ut och statte mig vid havet och där satt jag i solen och bara njöt av de härliga vädret. Kändes tomt att vara där helt själv utan vare sig hund eller sällskap men de va skönt att komma ut lite.

Senare åkte jag på 40-års kalas hos min kollega. Det var trevligt och det bjöds på både vin, kaffe, smörgåstårta och vanlig tårta mm... de va inga fel!
Tog en taxi hem kl 23 då jag kände att jag ville hem och dra på mig pyamasbrallorna och ta mig ett glas vin eller två för att sedan bara totaldecka, å så blev det. Hade sällskap av Emma en stund å de va trevligt.

Söndags....
Vaknade vid 8 pigg som en mört och helt galet rastlös! Ville bara åka och hämta min lilla skrutta och efter att ha klätt på mig och fixat lite här hemma så åkte jag upp till  ön.
När jag kom hem möttes jag av en hysteriskt glad hund och det resulterade till att jag blev sittandes i hallen å busa med Akhela i en halvtimme innan jag kom in och sa hej.

Tog en fika med mamma och pappa och stämde av läget innan jag försvann ner till stan igen då jag styrde till Mr P.
Akhela somnade som en stock i bilen innan jag ens hann komma över broarna!



Sötisen!!!

Mr P och jag skulle försöka oss på att påbörja en inspelning av min senaste låt som jag gärna vill få klar så jag kan lämna allt "det där" bakom mig. Men det gick inge vidare för vi hittade inget bra pianoljud... Medan han satt å grejja med datorn passade jag på att låna duschen...å precis när jag duschat klart hörde jag mobilen ringa...
Bjöd på en liten show då jag sprang halvnaken ut i vardagsrummet  men givetvis hann jag inte svara så jag sprang HELT I ONÖDAN!
Det var Frida som hade 2 biobiljetter.. så jag sa bara: - ja jag vill följa med!
Fick då veta att jag hade en timme på mig att ta mig till heden där vi skulle mötas... å då skulle jag hinna klä på mig, åka hem med Akhela till lägenheten och sedan byta kläder och sminka mig å sen köra in till stan...stressade som  bara den och han dit. När jag mötte upp henne hade jag fortfarande ingen aning om vad det var för film vi skulle se... så det fick jag reda på först då.. "Flickan som lekte med elden"...



har ju inte sett ettan så jag fick en snabb genomgång på relevant info av Frida innan filmen började. Väl inne på biografen insåg jag att mitt matintag under dagen var väldigt litet. Hade bara käkat en macka och druckit massa kaffe så jag köpte både poppcorn och snacks å en läsk som jag fick i mig under bion. Filmen var jättebra tycker jag!
Så tack Frida för att jag fick en gratisbiljett!! ♥

Måste ju se ettan oxå ... det gör la inget om man ser dom i fel ordning... sagan om ringen filmerna såg jag ju oxå i fel ordning...haha först såg jag 2:an sen 1:an sen 3:an haha bra va?!

När jag kom hem gick jag på promenad med Akhela och strax därefter kom Kallekalle hit.
Vi har kollat på "mannen under trappan" en svensk serie som går på 1:an på söndagar. Tycker den är bra, ja.

I morgon börjar jag klockan 9 så de ska bli skönt med lite mys med Akhela på morgonen. Funderar på om man kanske skulle ta och springa i morgon bitti å sen åka till jobbet och duscha?! Det beror helt på vädret och om jag har lust, men de hade varit gött!

Jag hoppas fan att de fixar klart mitt badrum i morgon oxå... får la skriva en lapp om att hunden är hemma så de inte öppnar fel dörr å hon sticker ut.

Nä nu har jag kramp i händerna, det blev ett par rader dethär!

Men om man ska summera helgen så har den varit jättebra och jag har verkligen haft det både trevligt och roligt!
Och det är underbart gött att ha Akhela hemma igen!!♥


Sov så gott!! Pusshajj!

Freeedag!!!

Åhh va gött med Freeeeeeedag!!!
I morgon jobbar jag 7.30-14 sen ska jag åka å kolla lite på badrumsinredning tänkte jag om jag inte känner för att göra nåt annat!

Badrummet SKA ju bli klart denna veckan sa de, så de hoppas jag verkligen. Det var dock inte klart i dag, å jag tvivlar på att det kommer bli klart i morgon men, visst, vi tror på det!
Allt är klart, det är bara badkaret och handfatet som ska monteras på plats samt rören ska komma upp oxå som de plockart bort. Det kan ju inte ta så lång tid att fixa, kan man tycka!

Blir de inte klara så kommer de bli rätt paffa på måndags morgon när de sliter upp dörren vid 7 å de möts av en hysteriskt glad hund i hallen som vill hälsa!
Kanske de dom behöver för att de ska fatta att man ska knacka innan man går in hos någon?!
Jag har faktiskt ett klistermärke på dörren där det står att det finns en hund i lägenheten så de kan inte bli arg på mig om de är så att de blir rädda!


Måste måste sova men är övertrött å kan inte riktigt ställa undan datorn...
Är på sånt där humör då  man skulle kunna fnittra ihjäl sig åt allt!

På lördag blir de 40-års kalas! Det ska bli sköjj!!!
Å på söndag blir de ju te att åka upp till ön en sväng ;-)


Tror jag ska ringa en vän och skratta lite å sen totaldecka!

Låter som en bra plan tycker jag, så god natt på er!

Ha de så bra!

Saknar min Älskling!!! Sötnosen och jag ska mysa ihjäl oss på söndag :-)
Ska bli helt underbart att få hem henne. Det är inge bra att hon varit på ön så länge,
hon blir både fet och bortskämd haha! Nä då!



Najjjjt pusshajjjj!


Mobbning

Mobbning...

Mobbning förekommer ju i alla åldrar...
men det är helt sjukt vad långt ner i åldrarna just mobbning har tagit sig...
Eller kanske har det funnits mobbning hur långt tillbaka som helst, bara det att man inte användt ordet "mobbning". Antagligen.
Barn mobbas om allt och inget...de hittas på historier eller så anmärker de beteenden eller kläder eller hudfärg mm och de små liven kan säga de mest grövsta ord som man inte kan tänka sig.
Barn tar efter syskon, de dom ser på tv, vad föräldrar säger och tycker mm..de snappar åt sig allt och sedan försöker de använda det själva...

Vill påpeka att detta blogginlägg inte kommer utifrån nåt jag varit med om på jobbet utan jag vill mest skriva om det för jag nyss läste en artikel om mobbning på nätet.

Allt som är annorlunda ska påpekas, jag fattar inte hur man som förälder sen ska kunna skydda sitt barn från att bli mobbat? Tror dock inte att det går att förhindra, händer det så händer det...Tror det viktigaste är att få sitt barn att känna att det är bra som han/hon är utan att jämföra sig med de andra. Att ge barnet en trygghet samt se till att de bygger upp ett bra själlvförtroendet och får en bra självkänsla.

Jag har själv varit utsatt för mobbning och det var inte roligt. Det gick så långt så att jag bytte skola.
Jag var en mjukis-tjej som inte ville hänga med i modet och ha " MGB " jeans som då va så inne, jag ville hellre ha mjukisar men det var inte accepterat utan att anmärkas. Jag ville inte heller gå på alla dessa discon som var så populära. Jag älskade även mussepigg, och även om jag gick i femman så bar jag mina mussepiggtröjor stolt! Jag bara älskade mussetröjor och det spelade ingen roll hur mycket tjejjerna än försökte övertala mig om att de var barnsligt så hade jag i alla fall på mig dom för JAG VILLE DET!
De störde sig även på mig och även min bror för att vi var, som de kallade oss, "rikemans-barn". Det dom inte fattade var dock att vi inte var det. Dom tyckte det för att vi alltid var ute och reste så ofta till olika länder. Men i min familj prioriterar man. Man lägger pengarna på rätt saker och är ekonomisk medan de andra prioriterade att lägga pengarna på annat, som tillexempel dyra- prylar,kläder, leksaker mm...

Jag brukar säga att jag jag fick kärleken, tryggheten och uppmärksamheten genom min familj. Dom fick de dyra kläderna, prylarna men inte tiden med sina familjer så som jag fick. Jag menar inte med detta att det är fel att köpa dyra saker eller kläder till sina barn, men när man ersätter tid med sina barn i prylar och kläder så tycker jag det är fel. Att köpa sig till lycka kanske funkar i vissas öron, men inte i mina.

Mina föräldrar tyckte det var ett nästan måste att vara hemma och ha familjemys på fredagarna då vi alla i familjen var samlades och mös tillsammans med god mat och tittade på nåt familje-tv-program eller så spelade vi spel tillsammans eller umgicks bara vi. Tiden man har med familjen under en vecka då de ska lekas med kompisar, åka på aktiviteter och mor och far hade diverse möten, blev det inte någon kvalitetstid förrän på fredagarna.
Och det är något jag verkligen har uppskattat under min uppväxt!
Givetvis fick man åka till en kompis eller ta hem någon på en fredag men inte varje fredag. Å jag ville även gärna vara med familjen på fredagarna för jag tyckte om det och min bror lika så.

Men de som avgjorde att jag bytte skola var faktiskt min dåvarande klassföreståndare som fick bägaren att rinna över.
Jag hade precis börjat 6:an och redan i den åldern var jag kortare än de flesta, och en dag när vi satt i skolmatsalen och åt, satt jag på knäna på stolen för att slippa sitta med hakan i samma höjd som bordet...Då kom min lärarinna fram till mig och sa:

-Nora!!, så där sitter vi inte HÄR och äter, ska du sitta på det sättet kan du åka hem till ditt hemland i JAPAN, för där sitter ni ju så!

Jag trodde inte jag hörde rätt, men det gjorde jag. Jag blev helt förkrossad och sprang därifrån och satte sedan aldrig min fot på den skolan igen.
Kom hem och berättade allt för mor och far och efter att de ringt och fått det bekräftat av Idioten själv, så de sa att jag ALDRIG skulle behöva gå tillbaka dit mer. Å så blev det!
Mamma tog med mig på en resa till Danmark då vi bara hade mys jag och hon och när jag kom tillbaka hem va allt klart för att börja i ny skola.

Allt hade skett över mitt huvud vad det gällde skolbytet,
så det var bara att kliva in i ett okänt klassrum med en helt ny klass som tog emot mig med öppna armar . Alla gillade mig och ville vara med mig utan en person, som ogillade mig starkt.
Just den person är den tjej som just nu är en av mina närmsata vänner. Hon hade nämligen nyss börjat i den klassen och några veckor senare kommer jag instövlandes i klassen och hon som tidigare va så intressant blev inte längre så intressant när jag kom in som ny. Men efter en vecka eller två i samma klass fann jag och Frida varandra och vi finns verkligen för varandra alltid! Hon är en riktig vän som jag verkligen bryr mig om!

Först och främst undrar jag hur i helvete min lärarinna tänkte när hon sa just landet JAPAN, för det är ju inte det att jag har sneda ögon direkt, eller bryter på japanska när jag snackar?!
Hon ringde ett flertal gånger och ville be om ursäkt och jag som är en av de snällaste personerna på jorden som förlåter typ alla, men henne, kunde jag aldrig förlåta och har fortfarande inte gjort det. Det var för klumpigt sagt för att ens övervägas att förlåta.

Hon anmäldes aldrig för de va hon inte värd...hon var värd att få leva med att hon gått miste om en otroligt fin och duktig tjej i sin klass. Och hennes dåliga samvete ska hon fan få ha resten av livet. Det var så elakt så jag vill aldrig prata med människan.

Det jag aldrig riktigt kommer att förstå är just detta:

"Den som en gång mobbats blir senare en mobbare"

När jag kom upp i högstadiet hade jag ett gott självförtroende och trivdes bra med mina vänner som jag fått på den nya skolan..men det som var lite läskigt var att när jag skulle börja högstadiet skulle jag behöva möta den klass jag tidigare flyttat ifrån...

Jag som hade vuxit så mycket som person och mådde bra blev en sån där... en som mobbade.
Vet inte hur jag  tänkte när jag utsatte någon annan för det när jag själv visste hur det kändes att inte "passa in".
Kanske var det ett sätt att visa någon slags hämd på att jag är inget jävla mobboffer längre, utan nu är jag en av de "normala" eller "tuffa"? Jag skäms över att jag gjort det, nu i efterhand. Och jag vet att jag mobbade helt fel människor som inte hade gjort mig något ont heller.
Detta är inget jag är stolt över. och jag saknar verkligen en förklaring till hur i helvete de kunde hända.
Pratade öppet om just detta i en kurs på universitetet om hur det kan bli så att man utsätter någon för det när man själv varit med om helvetet.
Men inte heller där fann jag något svar då jag mötte andra som hade samma erfarenheter som jag, i den klassen när vi läste om just mobbning.
Jag kan inte heller säga att jag gjorde det för att bevisa att jag vågade för någon annan, för jag brydde mig inte om de va nån som såg på eller inte. Jag bara va allmänt dum!

När jag va ut i Mollösund i somras såga jag en av de som jag INTE varit snäll mot i mina dar...och jag skämdes så mycket när jag mötte honom så jag tittade ner i marken när vi passerade varandra. Sen när jag satt och käkade å såg honom stå och kolla på alla båtarna ville jag gå fram och be om ursäkt, men var helt enkelt för feg. Å jag ångrar det SÅ att jag inte bara kunde gått fram och sagt nåt.
Kanske han inte bryr sig ett skit NU, men jag vet ju hur de va DÅ!


Även om det kanske låter konstigt så ångrar jag inte att jag hade det lite kämpigt i grundskolan eller att min lärare sa som hon gjorde, för hade inte det hänt, så hade jag kanske inte haft de två vänner som jag fann i den nya klassen, visst vi kanske hade funnit varandra på högstadiet, men de är två personer som verkligen är viktiga i mitt liv, och det är Frida och Mr P!! Tänk va många roliga minnen vi har delat tillsammans å kommer dela tillsammans genom livet!

Vill med detta inlägg säga att ingen är perfekt allra minst jag!
Jag har hunnit göra mycket innan jag blivit den människa jag är idag både bra saker och mindre bra.
Och hela livet kommer man göra saker som speglas i sitt liv, bra och mindre bra saker.


Det viktigaste är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall!

Det har gjort mig stark i alla fall...
för jag vette fan hur många gånger jag har fallit,
men likt förbannat har jag rest mig upp och ställt mig på fötterna igen!

Golf, mat & trevligt sällskap!

På lördags morgon gick pappa och jag upp tidigt och tog en promenix med vovvarna innan vi for upp till Tjörns golfklubb för att slå lite.

Det började inte så bra... skulle växla pengar och jag fick inte in min peng i apparaten...å jag blev vansinnig för att de inte funkade, men då sa pappa lugnt och sansat: -Nora, titta på bilden som är uppsatt på hur du ska föra in din peng. Funkar det inte på första försöket, ja men då måste de ju vara fel på¨maskinen liksom! Hhahaa jag är så ivrig!!
Får lägga ner lite energi på att skaffa mig några kilo tålamod oxå!!

Jag tycker de va skitkul och det gick mycket bättre denna gången än vad det gjorde sist gång, vilket var förra året haha!







Tror det gick så bra för att jag denna gången inte blev tillsagd in i minsta lilla detalj om hur jag skulle stå och hålla mm...nu slog jag å så sa pappa efteråt vad jag skulle tänka på i nästa slag.
Jag är inte snål med att berömma mig själv när jag väl får till ett bra slag...BRAAA ERIKSSON, FAN VA BRA DU ÄR!!!
Men innan jag berömmer mig själv så ropar jag på pappa som visserligen står ca 1 meter ifrån mig: pappa, pappa, pappa, kollakollakollakollakollakolla !!!!! SÅG DU VA SNYGGT???!!!
Vet inte hur måga gånger jag avbröt honom mitt i ett ut-slag, haha men de är ju viktigt att han SER hur duktig jag är!

Efter att ha slått ut massa bollar där, så gick vi och övade på att putta, de va svårt..bollen for iväg alldeles för långt, det va änna svårt att få lagom kraft i puttarna utan att de blev för långa eller för korta.

När vi golfat klart åkte vi upp till Fammo i Uddevalla och käkade "farmor-mat"!


Det är nåt visst med Farmors mat, den smakar alltid så gott!
Efter maten blev det såklart kaffe och onyttiga kakor! Det är ett måste när man är där.
Tog sedan med oss Farmor i bilen och åkte upp till farfars grav och sa hej!
Saknar honom, ja.


Sen åkte vi hem till ön och tog ytterligare en promenix med vovvarna innan jag for till Frida och Joel.
Jag och frida lagade en god middag och vet ni vad ni borde prova? jo detta!
Fyllda chaminjoner med ost och vitlök i, mm mm mm, säger jag bara!


Champinjoner

Riven ost och pressad vitlök ihop blandat
Fyll champinjonerna och ställ sedan in i ugnen!


Färdigt!!

Middagen bestod av fläskfile, grönpepparsås, klyftpotatis, tomat, annanas, fyllda champinjoner och ett glas vin!



Smarrigt värre va det!

Satt uppe länge och pratade och kollade på tv innan vi gick och la oss.
Jag kan inte minnas när jag och Frida drack vin tillsammans sist gång. Det var tok-längesedan.
Det var hur som helst jättemysigt och roligt att umgås med Joel och Frida!
Sov som en stock i natt.
Vaknade tidigt då Joel vaknade å då gick vi upp.
Stannade till 9 typ sen for jag hem och sa till pappa att vi skulle till golfbanan igen!
Och så blev det!
När jag stoppat i en peng i bollmaskinen kom de inga bollar och jag blev bitter som bara den...då visade det sig att den va trasig så man fick ta en hink och gå ut och plocka bollar. Tog en vit hink och fyllde den med så många bollar så de vällde över. sen slog jag hejvillt och fick till många bra slag!
Sen tog vi även en liten tur bort och övade på att putta men de e jag inte alls så bra på faktiskt.
Fick mammas gamla golfklubbor så nu kan jag öva här i stan, så ja ska tvinga med Sandra att lära mig spela någon dag :-) Jag behöver all hjälp jag kan få för att lära mig teknik och regler, så jag sedan kan bli ett proffs! haha!

Hjälpte pappa hemma med lite grejjer med datorn innan jag åkte hemåt.
Åkte ner till stan vid 2tiden och slängde mig då genast på soffan för tröttheten hade hunnit ikapp mig.

I morgon jobbar jag 8-16. Längtar till jobbet, för nu har vårat nya kök kommit och de ska dom sätta upp i morgon :-) jippie, det blir sååå fint !
Hoppas fan de kan bli klar med mitt badrum snart oxå!!
Är trött på att inte kunna bada badkar 2 ggr per dag!


TACK Pappa, Frida, Joel och farmor för att ni förgyllde min helg!
Älskar er! ♥



Nora & pappatime!

Idag har jag haft en mycket bra dag på jobbet, har varit glad och cp hela dagen!
Har sjungt massor och varit allmänt uppåt!
Min käre bror kom förbi en sväng på jobbet och sa hej, fast de va fan inte mig han ville träffa egentligen :-(
haha

Efter jobbet åkte jag hem och packade en liten väska med kläder inför helgen.
For sedan med full fart mot Stenungsund där jag stannade till hos Frida och Joel!


Busade massor med lillgrabben och stämde av läget med Frida!

Här har vi busfröt i egen hög person!


Sötisen!!


Vill ju bara äta upp honom!

Shit va sleten ja ser ut, men grabben brevi´ ser desto piggare ut ;-)

Vi va ute på gräsmattan och stämde av läget med gräsklipparen oxå. men den snackade inte samma språk som oss så de tog lite tid innan vi fick igång den, men sen fick Frida klippt gräset medan jag busade än mer med Joel.
Sen for jag över bron till paradisön, Tjörn!
Möttes av en hysteriskt glad Akhela och hon visste inte vart hon skulle göra av sig när vi kramades!
Tog en promenix med alla tre hundarna. Det gick bra, ingen blev överkörd.

'
Molly, Sally & Akhela

När pappa kom hem efter sin golfrunda me gubbarna väntades det pizza.
Pappi kan inte käka pizza mer än när mamma är borta
"-det är aaaaalldeles för många kallorier i en sån vet ni"  ;-)
Men nu är hon ju borta så då passar vi på att götta te´t lite.


pizzor från "Robbans Pizza i Kållekärr"

Delade även en flaska rött så nu är vi båda goa och glada!



Har haft en jättemysig kväll då vi suttit och pratat massor om allt mellan himmel och jord.

I morgon ska vi upp till golfbanan och slå lite på ranchen och jag ska försöka träna upp grundreglerna för att slå ut rakt och långt! Det är fan inte så lätt tycker jag, men kul är det.
Har ju en bra lärare, efter som min pappa kan, och är bäst på allt hihi

Där efter blir det nog ett besök till farmoren å käka lite gött och stämma av läget med henne, samt leverera lite äpplen samt plommon, vilket vi har massor av här hemma!


GRATTIS SANDRA TILL JOBBET!!!
ÄR GRYMT STOLT ÖVER DIG!
KÄNDE PÅ MIG ATT JOBBET VA DITT!
ÄLSKAR DIG !!!


Nu ska ja sova, är helt slut

ha de bäst, puss hajj

Torsdag...



Igår vaknade jag 7 som vanligt, även om jag hade sovmorgon till 9.30.
07.12 slets dörren upp och någon klampade in och började bröta i badrummet. Personen tog ut en sopsäck och några hinkar som stod i badrummet. Sen efter några minuter slets dörren upp igen och då hämtade de verktygslådan som denne smidige människa lyckades tappa så de va inget diskret besök. Jag orkade inte gå upp och skälla på dom jag börjar tröttna på att de ALDRIG knackar innan de stövlar in!

Börjar ogilla detta riktigt mycket nu och känner att de fan får bli klart snart, vet inte hur många veckor jag varit utan Akhela nu och jag saknar henne otroligt mkt!! ♥
Har två underbara föräldrar som har henne nu ju och det är jag såååå tacksam för!

Åkte till jobbet tidigt för jag stod inte ut med all brötandes i trappuppgången bankandes i dörrar å väggar...
Var seg på jobbet och tänkte mycket så det kändes nästan som om jag var i min egna lilla bubbla stundsvis!
Men senare fram på eftermiddagen blev det kanonväder och då blev jag pigg och glad igen!


Efter jobbet åkte jag hem en snabbis för att hämta min mobil-laddare och stack då snabbt in huvudet i mitt badrum i hopp om att de hade lagt in golvet, men ICKE! De hade inte gjort ett skit i badrummet på hela dagen. Grrrr!

Sen for jag till "Kesellamannen". Borde döpa om denna människa till "matvraket"! Har aldrig träffat någon människa som äter så mycket mat.
Den tidigare nämda "femkamp", blev förflyttad så istället blev det tacos och mys samt några avsnitt Family guy. Riktigt trevligt var det, som alltid!
Vaknade i tid denna gång och behövde inte stressa därifrån till jobbet. Men hade inte haft nåt emot att dra täcket över huvudet och somna om.

Framåt eftermiddagen var jag skit-trött och när jag kom hem dröjde det inte ens en timme innan jag hade somnat. Sov i 2 timmar och hade väl egentligen kunnat sova för natten då, men kände att jag måste käka nåt samt färga håret innan jag somnade för natten.

Idag har jag haft en tänkar-dag! Jag är frustrerad, det är så mycket jag VILL säga men kan inte. Vill bara skrika ut allt, men det får jag inte. Måste, hålla tyst, låta det vara och förtränga det!



Jag måste komma bort ett tag...en liten tripp någonstans, jag skiter i vart det blir men jag behöver det verkligen! Pratade med mor min idag och vi ska åka till Danmark över en helg och bara dega.
Jag vill inte åka och festa någonstans, bara koppla av och vara i gott sällskap! Har inte bestämt när men de blir snart. Hoppas på att den danska luften kan rena mitt huvud från alla tankar som surrar runt där och krockar med varandra.

Ikväll har jag färgat håret lila igen, men dock utan balsamet i färgblandningen!
Det blev bra! Tog ännu mörkare lila denna gången så nu syns de inte så väl att det är lila.

I morgon är jag tidig 7.30-14 vad som händer efter jobbet är ännu oklart.
Jag vet inte om jag ska åka hem till ön eller stanna kvar i stan tills lördag. Ska hem och umgås med min far å Akhela på lördag i all fall!♥

Nä gott folk, nu blir de till att läsa lite bloggar sen sova!

Natti!


Anser du dig vara vuxen?

Moget?

 


Anser du dig vara vuxen?

Ja den frågan fick jag ikväll när jag snackade i telefon med en vän.

Mitt svar blev: haha nää men ibland så känner jag mig vuxen.

Jag är ju otroligt barnslig men har sidor då jag faktiskt är väldigt vuxen och ansvarsfull, anser jag!
Men en blandning av detta måste ju vara det bästa?!
Nu fick jag det nästan att låta som om det vore något negativt att vara vuxen, å de kanske det inte är men det låter tråkigt!

Jag säger som en 6åring sa till mig i karlstad ute på min praktik då han frågat om jag va en vuxen å jag sa nej.

:- Nojaa du äj inte vuxen, du äj en ungvuxen!

KLOCKRENT!

Jag är en ung vuxen, det tycker jag låter bra!

Han som ställde frågan till mig ikväll är en man på 36 år och bor i solstaden karlstad.
Han är doktorand inom materialvetenskap. Och även han säger sig inte vara vuxen men ville ändå påpeka att han en gång gick en kurs i ledarskap å då hade han högstbetyg som vuxen i karaktär, men kände inte att det stämde in alltid.

Inom skola och jobb ser jag honom som en vuxen men som vän ser jag honom som en 15 åring haha
det är sant, barnsligare människa får man leta efter!! Men gillar honom ändå haha!

Men vad är man när man är vuxen?

Begreppet vuxen innebär att en person är gammal nog att klara sig utan stöd från föräldrar eller andra vårdnadshavare. I västerländska samhällen brukar denna ålder anses vara uppnådd vid 24-26 ålder, vilket också brukar kallas myndighetsålder. I vissa kulturer går gränsen vid yngre år, och är i vissa fall synonym med termen könsmogen.

Hittade informationen HÄR

Så är man vuxen eller inte?!
Det är frågan det!

Dagen har varit bra, men lång!
Åkte till jobbet tidigare idag ´...började halv tio men va där 45 min innan...käkade frulle och degade innan jag började "jobba"!

I morgon är jag sen igen men då ska jag iväg på roligheter efter jobbet så då kommer förhoppningsvis dagen inte kännas så lång... "femkamp" är vad jag förväntar mig men får väl se vad det blir för trevliga aktiviteter som det bjuds på!



Mitt badrum ser nu ut såhär...





ha en trevlig kväll!!





Mysigt med regn ibland

Som ni ser har jag kommit upp mig lite vad det gäller att slå mina egna rekord på den där dumma sidan. 44 ord på 60 sekunder..de är inte sååå illa!
Har smittat ner några av mina vänner med detta nu oxå haha
Skulle vilja säga att jag är bäst av oss, men kan tyvärr inte komma med det roliga beskedet...jag ligger 2:a
å de är ju inte fy skam i och för sig!

I morse ringde det på dörren och jag visste att det var "jobbargubbarna" som fixar mitt badrum, men eftersom jag redan var vaken och påklädd så brydde jag mig inte så mkt. När jag stod och sminkade mig kom en kille in och skulle fortsätta med att kakla... Det var ju roligt att det var lite ögongodis haha tycker det har varit dåligt med fina grabbar med arbetskläder här men nu börjar det likna nåt!
Trevlig va han oxå ;-)

Men jag hade inte tid att bekanta mig med honom så jag slängde väskan över axeln och klick-klackade iväg mot jobbet!

Idag har jag haft en bra dag på jobbet tycker jag. Nu har vi fått nytt golv i det ena rummet på jobbet och det ser riktigt bra ut!
Fick även färgprover idag av målargubben så idag har vi diskuterat en jävla massa färger fram och tillbaka.

Igår blev jag väldigt glad då jag fick kritik angående den nya låten som skrevs förra helgen.
Har inte gett den något namn än heller...haha kommer inte på nåt...
Jag spelade in den på min mp3 när ja var hemma nu i helgen. Det blir ju asdåligt ljud och så men man hör ju ändå det viktigaste.
Skickade den till de få men ack så viktiga personer i mitt liv som verkligen talar sanningens ord när jag skickar musik till dem.

Jag vill inte att folk säger att det är fint bara för att vara snäll, utan jag vill alltid få tips på vad som kan bli bättre å sånt. Många gånger blir låtar lite för interna och då berör inte musiken en lyssnare som inte vet ur vilken situation den är skriven i.
Men tydligen lyckades jag levera känsla och budskap på ett rakt och ärligt sätt och det uppskattades stort.


I morgon är jag sen (börjar kl 9.30-18.30) ... skönt med sovmorgon, men kommer ju knappast att kunna sova längre än till 7 för då kommer ju snubbarna in å brötar.  Å medtanke på att badrummet nu är färdigkaklat nästan så kommer det säkert nån annan stjärna som ska fixa med nåt annat i morgon.
Saknar de två finska gubbarna dom var jäkligt roliga! Tjötade ju hål i huvudet på mig dock men de hade humor!


Pratade med en vän från Karlstad idag som jag inte pratat i telefon med på länge.
Tycker det är hemskt när man har barn å så får man inte träffa sin egen dotter pga att mamma är knäpp. Är imponerad över tålamodet av att han kämpar för sin dotters skull! ♥

Ikväll sitter jag i myskläder och är insvept i en go filt och myser med en kopp te.
Det är inte så tokigt med lite regn ibland. Det kan vara väldigt mysigt!
Saknas bara en varm famn att mysa in sig i...


Nä nu orkar jag inte skriva mer..har typ kramp i händerna!

ha de gött hajj!

Hur många ord skriver du på 60 sekunder?

32 words

Speed test

 

Detta kommer få mig att bli knäpp... måste ju slå 32 ord, å när de är gjort måste jag slå nästa rekord....

jaja vi får la se hur många det blir som mest!

 

YES JA KLARADE DET!!

41 words

Speed test

 

Nu måste ju detta rekord slås, fan detta är beroendeframkallande!

 

Hur många ord klarar du av?


Vindruvsmonstret Joel

Jag valde att inte väcka Kallekalle utan skrev en lapp att jag dragit hemifrån för att ta en promenad med Frida och Joel..
Joel åkte i vagnen och höll stolt Akhelas koppel hela promenaden medan Frida fick kämpa i uppförsbackar och i terräng med vagnen hihi



Det var en mycket härlig promenix och jag känner att jag fick ur mig en del som jag behövde prata om.
Med Frida kan jag säga precis ALLT. Det finns inget som jag inte skulle kunna säga till henne och det är underbart med sånna vänner!
När vi kom tillbaka hem gick vi och plockade lite björnbär som Joel glatt mumsade i sig!
Sen satte vi oss på altanen och kikade på katten och käkade vindruvor!
Joel ville bara ha mer och mer så de slutade med att jag tog ner en stor klase till honom som han fick fullt upp med för att snaska i sig!


Kallekalle & Joel

Joel

Vindruvor har vi ju inte brist på här hemma i allafall, jäklar va mycket vi har i år!

Nu har alla åkt hem och nu är jag jättetrött!!

ska sova en liten stund tänkte jag, innan jag återvänder ner till stan!!

Tack för idag; Kallekalle, Joel och Frida!!!




Stinker vitlök som fan..

Har nyss kommit in från en kortare promenix runt om på tomten med Akhela. ser ju ut att bli riktigt fint väder idag:-)

Igår gick jag över till familjen Bergström och där lagades de mat.
Vi lagade lövbiff med rostade grönsaker+potatis  och sallad samt vitlökssås och tzatziki.
Kallkalle skulle jobba inne i Stenungsund på Harryses senare på kvällen så han kom förbi ut på ön och gjorde oss sällskap innan jobbet.




Magnus...



Kallekalle

Det blev asgott och jag trodd jag skulle spricka av mätthet!

När jag kom hem somnade jag som en stock och vaknade någon gång på natten då Kallekalle kom hem.
Skulle gissa på att det var run 03-tiden. Men kände inte att de var några större problem att somna om!

Idag stinker jag så mkt vitlök så jag tror jag svimmar av min egen andedräkt!
Göta petter vad de luktar! haha men de va en förbannat go vitlökssås Lasse fick till igår!

Nu är mitt kaffe klart så jag ska smita ner å hämta katten och sätta mig på altanen och umgås med henne över en kopp kaffe!!

Om en stund kommer Eda över å vi ska ta en promeix, hm...undra om man ska väcka dennadär som ligger å söver eller om han själv ska få märka att ja inte e hemma hihi ;-)

Ha de gött så länge då!




Gottis gottis

Igår var jag och en del av mina kollegor på afterwork tillsammans.

Vi va på rumpanbar och käkade och drack lite gott.



Jag åt kalvytterfilé med rostad mandelpotatis, rotfruktsstavar som serverades med rosmarinsås, toppad med lufttorkad skinka

Det var snuskigt gott! Drack ett glas rött till de då oxå, såklart!
Intresset för att gå vidare efter rumpanbar var inte stort, så jag åkte hem till herr Möller och kollade halvt om halvt på någon film, har ingen aning om vad det var för något, somnade till och från hela tiden.

I morse åkte jag hem till lägenheten tidigt sen körde jag upp till Tjörn för att träffa min underbara lilla skrutta!!
Akhela verkar stortrivas här och jag stod länge och iakttog Tössi och Akhela som försökte hälsa genom fönstret, så söta!!





lilla Tössi

Har hunnit vara ute med Akhela på promenix samt tvättat på morgonen och hängt ut tvätten!

Nu har jag nyss käkat grillad entrecote till frulle! mm mm mm säger ja bara!

Ska sätta mig och spela lite piano nu.. ha de gött!


Det är KAKEL i mitt badrum!!!

Nu äntligen har de börjat kakla!!





Tror det kommer bli assnyggt när de väl är färdigt i badrummet!!! :-)

I morse ringde mitt alarm klockan 7.00 efter som jag sov hemma och strax efter kvart över sju brukar de stövla in i lägenheten så jag vill liksom vara uppe lite innan så man inte möter dom naken i hallen!
När jag stod och sminkade mig i hallen i morse i endast en ganska kort t-shirt hörde ja hur nån körde in en nyckel i dörrlåset och låste upp dörren och slängde upp dörren på vid gavel, och där stod jag med mascaran i ena handen och blev helt paff!
En kille stack in hövvet och när han såg mig halvnaken där med mascaran i handen sa han hastigt, ursäkta och stängde sedan dörren.
Jag stod kvar och stirrade bort mot dörren och fattade inte riktigt vad som hade hänt...var rätt trött, då händer det EN GÅNG TILL!!! Fast denna gången va den en äldre gubbe som fläkte upp dörren.
Jag blev svinförbannad!!!!
Slängde på mig kläder och gjorde snabbt iordning mig för jag tänkte gå ut och ta ett snack med jobbargubbarna!
Men då syntes inte en käft till!!!
Åhhh va arg ja vart över att de inte visar någon som helst respekt för att de kliver rakt in i mitt hem!!!

Åkte till jobbet och satt med och käkade frulle, fast jag inte börjat jobba egentligen.
Jobbagubbarna som grejjar vårat kök på jobbet ville att alla rum där de renoverar skulle tömmas på hyllor och allt sånt så idag har jag stått med borrmaskin i högsta hugg och skruvat ner hyllor och lite annat som hängde på väggarna samt röjjt ut en del skit som vi skulle slänga!

Det kommer bli så fint på vår avdelining och det är så värt att ha de stökigt och begränsat med utrymme nu för vi vet ju att snart får vi ett splirrans nytt kök och golv!
Känns underbart!

Kom nyss hem, jobbade sent idag och jag är sååå rastlös!
Det blir la en sväng till frugan senare kan ja tänka om jag orkar flytta mitt feta arsle ur soffan!

I morgon ska jag jobba 8-16 sen blir det afterwork med jobbet!
Det ska bli roligt tycker jag!
Sen på lördag åker jag upp till ön och slappar tills söndagen!
Känns som miljöombyte är gött nu när de är lite upp och ned i livet!

Tycker dock att allt går lättare för var dag även om en stor del av mig är missnöjd med vad jag beslutat.
Men det blir bäst såhär för båda!
Man kan inte leva i hopp om att ett under ska ske, när det aldrig kommer att ske!
Så det så!

Nu ska jag göra lite kaffe och mysa ner mig i soffan och läsa lite bloggar!

Ha de gött!!!
Asså helt ärligt, jag bor faktiskt här och jag skulle uppskatta om man knackade innan man smällde upp dörren på morgonen.

Gravid eller inte gravid?


Har nyss kommit hem efter att ha sovit borta ett par nätter.
Mitt badrum ser nu ut såhär!



Undrar hur lång tid det tar innan det blir klart?!

TJEJKVÄLL IGÅR!




Igår var jag på tjejjkväll hos en "vän" och jag lovade att köpa med mig graviditetstest till en av dem vilket jag gjorde.
Vi tre skulle sitta och snacka om hur bra liv vi har...not, samt ta ett glas vin och bara dega.
Men det blev ett annat ämne som tog upp tiden om man säger så!

Jag och min ena "vän" gjorde var sitt graviditetstest.
Hon var nervös som få men jag var rätt så lugn, men det är alltid lite pirrigt att göra dessa tester även om man vet med sig att det inte borde vara nåt att oroa sig för.
Jag sympati- tog ett test bara.

Mitt visade starkt att det var negativt, alltså inte gravid.
Det gjorde hennes oxå. Men efter ett tag kom det framsmygandes ett svagt svagt plus...
på hennes test.



Bruden fick typ panik så det blev en vända in till apoteket inne i nordstan där apoteket stänger 22, för att köpa 2 tester till!
Sen blev de till att pissa ännu en gång för hennes del men då visade det negativt.
Jag tror ju inte att man kan få ett plus om man inte är gravid, även om test nummer två blev negativt.
Men det återstår väl till att se.

Någon som vet hur det ligger till?? Kan det vara ett falskt plus?


Kvällen blev ändå lyckad!
Vi kollade på film, drack vin och samtalade om det eviga samtalsämnet, killar.

På morgonen togs ännu ett test, och även det visade negativt.
Erkänn konstigt??!

Dagen har varit ok, stannade kvar på jobbet en timme efter jag slutat då jag satt inne och poppade jättehög musik! :-) Sedan åkte jag hem till frugan och degade i hennes soffa och lyckades även somna!
Vaknade efter ett tag men har ingen aning om hur länge jag sov.

Ni kanske märkt att allt inte är som det brukar med mig, dels eftersom jag inte svarar i telefon för den är mestadels avstängd, samt att jag inte hör av mig eller svara på sms heller för jag ORKAR INTE!
Livet är rätt surt just nu men de går över, det vet jag...

Jag ÖNSKAR, att jag våga berätta sanningen bakom Nora Eriksson för folk, men jag vill knappt tänka på det i min ensamhet. !

ha de!







RSS 2.0